
Składniki
10 sztuk
2 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i włóż ziemniaki. Resztę masła połóż na wierzch ziemniaków.
Krok 3
Posiekaj czosnek i posyp nim ziemniaki.
Krok 4
Całość dopraw papryka w proszku i Przyprawą Knorr.
Krok 5
Wierzch zapiekanki posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 stopni i piecz przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej