
Składniki
10 sztuk
2 łyżki
3 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i włóż ziemniaki. Resztę masła połóż na wierzch ziemniaków.
Krok 3
Posiekaj czosnek i posyp nim ziemniaki.
Krok 4
Całość dopraw papryka w proszku i Przyprawą Knorr.
Krok 5
Wierzch zapiekanki posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 stopni i piecz przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej