Zapiekanka serowo-ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka serowo-ziemniaczana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i włóż ziemniaki. Resztę masła połóż na wierzch ziemniaków.

Krok 3

Posiekaj czosnek i posyp nim ziemniaki.

Krok 4

Całość dopraw papryka w proszku i Przyprawą Knorr.

Krok 5

Wierzch zapiekanki posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 stopni i piecz przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej