Zapiekanka serowo-ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka serowo-ziemniaczana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i włóż ziemniaki. Resztę masła połóż na wierzch ziemniaków.

Krok 3

Posiekaj czosnek i posyp nim ziemniaki.

Krok 4

Całość dopraw papryka w proszku i Przyprawą Knorr.

Krok 5

Wierzch zapiekanki posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 stopni i piecz przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka serowo-ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciasto na pizzę
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej