Zapiekanka z fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

null

200 gramów

3 sztuki

2 łyżki

100 gramów

2 łyżki

225 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę. Smaż na małym ogniu przez 5 minut.

Krok 2

Dodaj opłukany szpinak i przyprawy.

Krok 3

Duś bez przykrycia około 5 minut.

Krok 4

Po ostygnięciu masy, dodaj pietruszkę i koperek. Następnie dodaj jajka, rozkruszony ser feta. Dopraw do smaku.

Krok 5

Masłem wysmaruj naczynie żaroodporne.

Krok 6

Dno i brzegi naczynia wyłóż ciasto, nałóż farsz i przykryj ciastem.

Krok 7

Piecz 40 minut w temperaturze 190 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej