
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
null
null
200 gramów
3 sztuki
2 łyżki
100 gramów
2 łyżki
225 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę. Smaż na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 2
Dodaj opłukany szpinak i przyprawy.
Krok 3
Duś bez przykrycia około 5 minut.
Krok 4
Po ostygnięciu masy, dodaj pietruszkę i koperek. Następnie dodaj jajka, rozkruszony ser feta. Dopraw do smaku.
Krok 5
Masłem wysmaruj naczynie żaroodporne.
Krok 6
Dno i brzegi naczynia wyłóż ciasto, nałóż farsz i przykryj ciastem.
Krok 7
Piecz 40 minut w temperaturze 190 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej