Zapiekanka z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

null

200 gramów

3 sztuki

2 łyżki

100 gramów

2 łyżki

225 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę. Smaż na małym ogniu przez 5 minut.

Krok 2

Dodaj opłukany szpinak i przyprawy.

Krok 3

Duś bez przykrycia około 5 minut.

Krok 4

Po ostygnięciu masy, dodaj pietruszkę i koperek. Następnie dodaj jajka, rozkruszony ser feta. Dopraw do smaku.

Krok 5

Masłem wysmaruj naczynie żaroodporne.

Krok 6

Dno i brzegi naczynia wyłóż ciasto, nałóż farsz i przykryj ciastem.

Krok 7

Piecz 40 minut w temperaturze 190 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej