
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
null
null
200 gramów
3 sztuki
2 łyżki
100 gramów
2 łyżki
225 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę. Smaż na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 2
Dodaj opłukany szpinak i przyprawy.
Krok 3
Duś bez przykrycia około 5 minut.
Krok 4
Po ostygnięciu masy, dodaj pietruszkę i koperek. Następnie dodaj jajka, rozkruszony ser feta. Dopraw do smaku.
Krok 5
Masłem wysmaruj naczynie żaroodporne.
Krok 6
Dno i brzegi naczynia wyłóż ciasto, nałóż farsz i przykryj ciastem.
Krok 7
Piecz 40 minut w temperaturze 190 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej