
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
null
null
200 gramów
3 sztuki
2 łyżki
100 gramów
2 łyżki
225 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę. Smaż na małym ogniu przez 5 minut.
Krok 2
Dodaj opłukany szpinak i przyprawy.
Krok 3
Duś bez przykrycia około 5 minut.
Krok 4
Po ostygnięciu masy, dodaj pietruszkę i koperek. Następnie dodaj jajka, rozkruszony ser feta. Dopraw do smaku.
Krok 5
Masłem wysmaruj naczynie żaroodporne.
Krok 6
Dno i brzegi naczynia wyłóż ciasto, nałóż farsz i przykryj ciastem.
Krok 7
Piecz 40 minut w temperaturze 190 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej