Zapiekanka z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

null

null

200 gramów

3 sztuki

2 łyżki

100 gramów

2 łyżki

225 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę. Smaż na małym ogniu przez 5 minut.

Krok 2

Dodaj opłukany szpinak i przyprawy.

Krok 3

Duś bez przykrycia około 5 minut.

Krok 4

Po ostygnięciu masy, dodaj pietruszkę i koperek. Następnie dodaj jajka, rozkruszony ser feta. Dopraw do smaku.

Krok 5

Masłem wysmaruj naczynie żaroodporne.

Krok 6

Dno i brzegi naczynia wyłóż ciasto, nałóż farsz i przykryj ciastem.

Krok 7

Piecz 40 minut w temperaturze 190 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej