Zapiekanka z udek kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z udek kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

1 łyżka

0.7 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oczyść z tłuszczu i pokój w kostkę. Obtocz w przyprawach i usmaż na patelni bez tłuszczu.

Krok 2

Cebule osiekaj i podsmaż.

Krok 3

Z jajek, skrobi i mleka zrób ciasto naleśnikowe, dodaj sól i pieprz.

Krok 4

Rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego kurczaka, posyp cebulą i zalej ciastem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej