Zapiekanka z udek kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z udek kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

1 łyżka

0.7 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oczyść z tłuszczu i pokój w kostkę. Obtocz w przyprawach i usmaż na patelni bez tłuszczu.

Krok 2

Cebule osiekaj i podsmaż.

Krok 3

Z jajek, skrobi i mleka zrób ciasto naleśnikowe, dodaj sól i pieprz.

Krok 4

Rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego kurczaka, posyp cebulą i zalej ciastem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej