Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
1 łyżka
0.7 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka oczyść z tłuszczu i pokój w kostkę. Obtocz w przyprawach i usmaż na patelni bez tłuszczu.
Krok 2
Cebule osiekaj i podsmaż.
Krok 3
Z jajek, skrobi i mleka zrób ciasto naleśnikowe, dodaj sól i pieprz.
Krok 4
Rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego kurczaka, posyp cebulą i zalej ciastem.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej