Zapiekanka z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brokułami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj brokuły (nie należy ich gotować zbyt długo, by się nie rozgotowały), po czym wyjmij je do zimnej wody.

Krok 2

Połowę sera zetrzyj, a połowę pokrój w plastry.

Krok 3

Mleko wymieszaj z Fixem Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr i zagotuj. po lekkim przestudzeniu wymieszaj z tartym serem.

Krok 4

Brokuły układaj na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie polej sosem.

Krok 5

Plastry sera ułóż na brokułach. Zapiekaj w 200 stopniach C ok 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej