Zapiekanka z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brokułami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj brokuły (nie należy ich gotować zbyt długo, by się nie rozgotowały), po czym wyjmij je do zimnej wody.

Krok 2

Połowę sera zetrzyj, a połowę pokrój w plastry.

Krok 3

Mleko wymieszaj z Fixem Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr i zagotuj. po lekkim przestudzeniu wymieszaj z tartym serem.

Krok 4

Brokuły układaj na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie polej sosem.

Krok 5

Plastry sera ułóż na brokułach. Zapiekaj w 200 stopniach C ok 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej