Zapiekanka z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brokułami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj brokuły (nie należy ich gotować zbyt długo, by się nie rozgotowały), po czym wyjmij je do zimnej wody.

Krok 2

Połowę sera zetrzyj, a połowę pokrój w plastry.

Krok 3

Mleko wymieszaj z Fixem Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr i zagotuj. po lekkim przestudzeniu wymieszaj z tartym serem.

Krok 4

Brokuły układaj na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie polej sosem.

Krok 5

Plastry sera ułóż na brokułach. Zapiekaj w 200 stopniach C ok 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej