Zapiekanka z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z brokułami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj brokuły (nie należy ich gotować zbyt długo, by się nie rozgotowały), po czym wyjmij je do zimnej wody.

Krok 2

Połowę sera zetrzyj, a połowę pokrój w plastry.

Krok 3

Mleko wymieszaj z Fixem Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr i zagotuj. po lekkim przestudzeniu wymieszaj z tartym serem.

Krok 4

Brokuły układaj na dnie naczynia żaroodpornego, a następnie polej sosem.

Krok 5

Plastry sera ułóż na brokułach. Zapiekaj w 200 stopniach C ok 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej