Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i podsmaż na oliwie przez 7 minut.
Krok 2
Pokrój parowki w krążki lub paski, pokrój paprykę w kostkę, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Na pieczarki połóż pieczarki, paprykę i posyp żółtym serem, a na wierzch ułóż cebulę.
Krok 4
Zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej