Zapiekanka z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z parówkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i podsmaż na oliwie przez 7 minut.

Krok 2

Pokrój parowki w krążki lub paski, pokrój paprykę w kostkę, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Na pieczarki połóż pieczarki, paprykę i posyp żółtym serem, a na wierzch ułóż cebulę.

Krok 4

Zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej