
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i podsmaż na oliwie przez 7 minut.
Krok 2
Pokrój parowki w krążki lub paski, pokrój paprykę w kostkę, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Na pieczarki połóż pieczarki, paprykę i posyp żółtym serem, a na wierzch ułóż cebulę.
Krok 4
Zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























