Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

100 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

0.5 szklanki

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plastry, a parówki w kawałki centymetrowej grubości.

Krok 2

Cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Następnie dodaj parówki i pieczarki.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną. Potem wlej ją do garnka ze smażącymi się składnikami i zagotuj.

Krok 4

Potrawkę gotuj na wolnym ogniu 5 minut, pod koniec dodaj groszek. Gotowe danie posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej