Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

62 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 mililitrów

10 sztuk

1

2 łyżki

100 mililitrów

0

6 sztuk

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plastry, a parówki w kawałki centymetrowej grubości.

Krok 2

Cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Następnie dodaj parówki i pieczarki.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną. Potem wlej ją do garnka ze smażącymi się składnikami i zagotuj.

Krok 4

Potrawkę gotuj na wolnym ogniu 5 minut, pod koniec dodaj groszek. Gotowe danie posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej