Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

100 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

0.5 szklanki

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plastry, a parówki w kawałki centymetrowej grubości.

Krok 2

Cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Następnie dodaj parówki i pieczarki.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną. Potem wlej ją do garnka ze smażącymi się składnikami i zagotuj.

Krok 4

Potrawkę gotuj na wolnym ogniu 5 minut, pod koniec dodaj groszek. Gotowe danie posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej