Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

100 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

0.5 szklanki

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plastry, a parówki w kawałki centymetrowej grubości.

Krok 2

Cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Następnie dodaj parówki i pieczarki.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną. Potem wlej ją do garnka ze smażącymi się składnikami i zagotuj.

Krok 4

Potrawkę gotuj na wolnym ogniu 5 minut, pod koniec dodaj groszek. Gotowe danie posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej