Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

100 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

0.5 szklanki

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plastry, a parówki w kawałki centymetrowej grubości.

Krok 2

Cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Następnie dodaj parówki i pieczarki.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną. Potem wlej ją do garnka ze smażącymi się składnikami i zagotuj.

Krok 4

Potrawkę gotuj na wolnym ogniu 5 minut, pod koniec dodaj groszek. Gotowe danie posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Puree z dyni
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej