Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

100 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

0.5 szklanki

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plastry, a parówki w kawałki centymetrowej grubości.

Krok 2

Cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie w garnku. Następnie dodaj parówki i pieczarki.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną. Potem wlej ją do garnka ze smażącymi się składnikami i zagotuj.

Krok 4

Potrawkę gotuj na wolnym ogniu 5 minut, pod koniec dodaj groszek. Gotowe danie posyp płatkami migdałowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka pieczarkowa z kiełbaskami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej