
Składniki
300 gramów
300 gramów
2 sztuki
1 pęczek
1 opakowanie
200 mililitrów
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
ciasto na naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto naleśnikowe połącz za pomocą miksera na gładką masę. Smaż cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.

Krok 2
Kurczaka umyj i pokrój w paski, oprósz solą i pieprzem.

Krok 3
Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Cebulę, czosnek i szczypior posiekaj.

Krok 4
Przesmaż na patelni kurczaka, następnie dodaj cebulę i czosnek. Po 1 minucie dorzuć pieczarki.

Krok 5
Podsmażaj wszystko razem 5 minut. Dodaj śmietanę i sos Knorr. Gotuj na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Podawaj naleśniki posmarowane ciepłym sosem, złożone w trójkąty i posypane szczypiorkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Naleśniki mogą być postawą wielu pysznych, zarówno słodkich, jak i wytrawnych dań. Dziś skupimy się na tym drugim wariancie. Jedną z naszych sprawdzonych propozycji są naleśniki z kurczakiem i pieczarkami w kremowym śmietanowym sosie. Porcja dwóch takich naleśników wystarczy za pełen obiad. Zobacz, jak je przyrządzić i zaserwuj swoim bliskim wyśmienitą potrawę.
Dla kogo?
Wykonanie naleśników z pieczarkami i kurczakiem jest bardzo proste i szybkie. Najwięcej czasu wymaga usmażenie naleśników, ale wystarczy odrobina wprawy, by przekonać się, że to zadanie na miarę możliwości nawet początkującego kucharza. Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym na stałe wejdą do twojego jadłospisu jako nieskomplikowane, a zarazem wyjątkowo smaczne danie.
Na jaką okazję?
Wykonanie sosu do naleśników z pieczarkami i kurczakiem jest banalnie proste – na patelni usmaż kurczaka, pieczarki cebulę i czosnek, wsyp saszetkę Sosu pieczarkowego z cebulką Knorr, dodaj śmietanę i gotowe. W sam raz na obiad, który przygotować można na co dzień. Poznanie przepisu na naleśniki z kurczakiem w sosie śmietanowym sprawi, że nawet w ciągu najbardziej zapracowanego tygodnia będziesz mógł cieszyć się smakiem domowego posiłku.
Czy wiesz, że?
Dodatek oleju i wody gazowanej do ciasta naleśnikowego sprawia, że masa jest lekka, puszysta i nie przykleja się do patelni podczas smażenia. Łatwe będzie też obrócenie placków na drugą stronę. Dzięki temu naleśniki z kurczakiem i pieczarkami nie porwą się i będą wyglądać bardzo apetycznie.
Dla urozmaicenia:
Naleśniki wytrawne z kurczakiem i pieczarkami podaj z odrobiną świeżych liści sałaty lub z kiełkami. Zostaw też kilka usmażonych pieczarek do dekoracji dania. Smacznego!