Naleśniki Mamoluse'l przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki Mamoluse'l

Autor: natala802

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

5 łyżek

250 gramów

1 szklanka

8 łyżek

450 gramów

0.5 szklanki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

5-6 łyżek mąki pszennej przesiać , wlać 1 szklankę mleka . Wrzucić pół łyżeczki świeżej wanilii , oraz 3 żółtka z jaj . Wlać 1 szklankę wody gazowanej ( Może być mineralna ) . Dodać 2 małe łyżeczki cukru Waniliowego i wszystko zmiksować . Na patelnie wlać ok . 5 łyżek oleju roślinnego , czekamy aż patelnia się rozgrzeje na taką rozgrzaną patelnię Wlewamy masę .

Krok 2

Gdy usmażymy wszystkie naleśniki , odkładamy je do ostygnięcia . W Tym czasie bierzemy twaróg i wrzucamy do miski . Dodajemy rodzynki . Białka z jaj ubijamy , stopniowo dodajemy białka . W tym samym czasie dodajemy 5 łyżek cukru białego ( kryształowy , zwykły cukier ) . Gdy białka ubiją sie na sztywną pianę dodajemy ją do twarożka . Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na bok . Bierzemy mniejszy rondelek i wrzucamy do niego ok. 8 dużych łyżek masy Krówkowej . i wlewamy do tego pół szklanki śmietany . Wszystko rozpuszczamy , aż wyjdzie z tego jednolita masa . Odstawiamy aż ostygnie.

Krok 3

Gdy wszystkie składniki ostygną . Bierzemy naleśniki i do środka dodajemy twarożka . Na wierzch wlewamy Masę krówkową ze śmietaną ( DLA CHĘTNYCH KTO CHCE MOŻE NA WIERZCH DAĆ JAKIEŚ OWOCE ) Smacznego : ) Przepis jest Sprawdzony w całej rodzinie ^-^

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotleciki z bobu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej