
Składniki
5 łyżek
1 łyżka
1 szklanka
2 łyżki
3 sztuki
3 sztuki
5 łyżek
250 gramów
1 szklanka
8 łyżek
450 gramów
0.5 szklanki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
5-6 łyżek mąki pszennej przesiać , wlać 1 szklankę mleka . Wrzucić pół łyżeczki świeżej wanilii , oraz 3 żółtka z jaj . Wlać 1 szklankę wody gazowanej ( Może być mineralna ) . Dodać 2 małe łyżeczki cukru Waniliowego i wszystko zmiksować . Na patelnie wlać ok . 5 łyżek oleju roślinnego , czekamy aż patelnia się rozgrzeje na taką rozgrzaną patelnię Wlewamy masę .
Krok 2
Gdy usmażymy wszystkie naleśniki , odkładamy je do ostygnięcia . W Tym czasie bierzemy twaróg i wrzucamy do miski . Dodajemy rodzynki . Białka z jaj ubijamy , stopniowo dodajemy białka . W tym samym czasie dodajemy 5 łyżek cukru białego ( kryształowy , zwykły cukier ) . Gdy białka ubiją sie na sztywną pianę dodajemy ją do twarożka . Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na bok . Bierzemy mniejszy rondelek i wrzucamy do niego ok. 8 dużych łyżek masy Krówkowej . i wlewamy do tego pół szklanki śmietany . Wszystko rozpuszczamy , aż wyjdzie z tego jednolita masa . Odstawiamy aż ostygnie.
Krok 3
Gdy wszystkie składniki ostygną . Bierzemy naleśniki i do środka dodajemy twarożka . Na wierzch wlewamy Masę krówkową ze śmietaną ( DLA CHĘTNYCH KTO CHCE MOŻE NA WIERZCH DAĆ JAKIEŚ OWOCE ) Smacznego : ) Przepis jest Sprawdzony w całej rodzinie ^-^
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej