Naleśniki Mamoluse'l przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki Mamoluse'l

Autor: natala802

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

5 łyżek

250 gramów

1 szklanka

8 łyżek

450 gramów

0.5 szklanki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

5-6 łyżek mąki pszennej przesiać , wlać 1 szklankę mleka . Wrzucić pół łyżeczki świeżej wanilii , oraz 3 żółtka z jaj . Wlać 1 szklankę wody gazowanej ( Może być mineralna ) . Dodać 2 małe łyżeczki cukru Waniliowego i wszystko zmiksować . Na patelnie wlać ok . 5 łyżek oleju roślinnego , czekamy aż patelnia się rozgrzeje na taką rozgrzaną patelnię Wlewamy masę .

Krok 2

Gdy usmażymy wszystkie naleśniki , odkładamy je do ostygnięcia . W Tym czasie bierzemy twaróg i wrzucamy do miski . Dodajemy rodzynki . Białka z jaj ubijamy , stopniowo dodajemy białka . W tym samym czasie dodajemy 5 łyżek cukru białego ( kryształowy , zwykły cukier ) . Gdy białka ubiją sie na sztywną pianę dodajemy ją do twarożka . Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na bok . Bierzemy mniejszy rondelek i wrzucamy do niego ok. 8 dużych łyżek masy Krówkowej . i wlewamy do tego pół szklanki śmietany . Wszystko rozpuszczamy , aż wyjdzie z tego jednolita masa . Odstawiamy aż ostygnie.

Krok 3

Gdy wszystkie składniki ostygną . Bierzemy naleśniki i do środka dodajemy twarożka . Na wierzch wlewamy Masę krówkową ze śmietaną ( DLA CHĘTNYCH KTO CHCE MOŻE NA WIERZCH DAĆ JAKIEŚ OWOCE ) Smacznego : ) Przepis jest Sprawdzony w całej rodzinie ^-^

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki Mamoluse'l  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej