Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym
średnie
332 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
ciasto na naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto naleśnikowe połącz za pomocą miksera na gładką masę. Smaż na rozgrzanej patelni cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.
Krok 2
Jabłka wymieszaj z cynamonem i sokiem jabłkowym. Na patelni karmelizuj cukier dodaj jabłka i masło. Smaż do momentu aż jabłka delikatnie się zarumienią i zmiękną, dodaj orzechy i rodzynki, całość dokładnie wymieszaj. Farsz odstaw na bok do wystygnięcia.
Krok 3
Jabłkowy farsz nałóż na naleśniki i zwiń, możesz je dodatkowo obsmażyć. Podawaj udekorowane jabłkami i oprószone cukrem pudrem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej