Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

768 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

240 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

50 gramów

1 łyżka

1 łyżka

ciasto na naleśniki:

250 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto naleśnikowe połącz za pomocą miksera na gładką masę. Smaż na rozgrzanej patelni cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.

Krok 2

Do jabłek dodaj przyprawy, rodzynki, orzechy, dopraw sokiem ze świeżej cytryny i duś wszystko do miękkości. Wszystkie składniki wsyp do dużej miski i starannie wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzanym maśle podsmaż jabłka. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 4

Jabłkowy farsz nałóż na naleśniki. Naleśniki zwiń. Podawaj udekorowane jabłkami i posypane rodzynkami.

4

Opinie o przepisie

  • Patrycja Kiedrowska

    Patrycja Kiedrowska

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzka Rosa

    Zuzka Rosa

    bardzo dobre. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Bartczak

    Karol Bartczak

    Dobre ale to na pewno nie dla 6 osob :]

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwanczyn Iwanczyn

    Iwanczyn Iwanczyn

    smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej