Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

793 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

240 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

50 gramów

1 łyżka

1 łyżka

ciasto na naleśniki:

250 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto naleśnikowe połącz za pomocą miksera na gładką masę. Smaż na rozgrzanej patelni cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.

Krok 2

Do jabłek dodaj przyprawy, rodzynki, orzechy, dopraw sokiem ze świeżej cytryny i duś wszystko do miękkości. Wszystkie składniki wsyp do dużej miski i starannie wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzanym maśle podsmaż jabłka. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 4

Jabłkowy farsz nałóż na naleśniki. Naleśniki zwiń. Podawaj udekorowane jabłkami i posypane rodzynkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

4

Opinie o przepisie

  • Patrycja Kiedrowska

    Patrycja Kiedrowska , 26.10.2017

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzka Rosa

    Zuzka Rosa , 05.03.2016

    bardzo dobre. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Bartczak

    Karol Bartczak , 24.12.2015

    Dobre ale to na pewno nie dla 6 osob :]

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwanczyn Iwanczyn

    Iwanczyn Iwanczyn , 04.09.2015

    smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne naleśniki z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej