Racuchy (Placki z jabłkami) | Przepisy.pl

Przepisy na Racuchy

38 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (38)

Puszyste placki z jabłkami
ratingratingratingratingrating

199

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Bardzo delikatne, pachnące i puszyste placki z jabłkami to doskonała propozycja na szybki słodki...
Racuchy ze śliwkami
ratingratingratingratingrating

121

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Racuchom ze śliwkami, tak jak i innym tradycyjnym słodkościom kuchni polskiej, trudno będzie się...
Pancakes z bananami i syropem klonowym
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 10 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Racuchy z kaszy gryczanej z gulaszem
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Świetną alternatywą dla klasycznych placków ziemniaczanych będą racuchy z kaszy gryczanej. To rów...
Rybne racuchy
ratingratingratingratingrating

29

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Jabłka smażone w cieście
ratingratingratingratingrating

14

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ten przepis na jabłka smażone w cieście to sprawdzony sposób na słodką przekąskę w ciągu dnia, do...
Racuchy dyniowe z serem i syropem klonowym
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Racuchy dyniowe z serem i syropem klonowym są słodkie i puszyste. Doskonale nadają się na podwiec...
Racuchy bez drożdży z miodem
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Na sam widok smakowitych racuchów aż cieknie ślinka! Jeśli do tej pory liczyłeś głównie na raryta...
Placki z jabłkami i płatkami kukurydzianymi
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Popularne racuchy doskonale smakują z cynamonem, orzechami czy rodzynkami. Puszyste placki z jabł...
Racuchy z jabłkami
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Drożdżowe racuchy
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Słodkie ryżowe racuchy
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Racuchy ryżowe
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Racuchy na oliwie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Racuchy z kurcząt
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Racuchy  marchewką
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Racuchy - ciężko wyobrazić sobie karnawał bez tych słodkich, smażonych placuszków, typowych dla k...
Racuchy z jabłkami
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Racuchy drożdżowe
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Przepyszne racuchy
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Racuchy z cukinii
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.

Ciekawostki i porady

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - RacuchyRacuchy

Racuchy, czyli innymi słowy małe placki przygotowywane z mąki, to danie, które występuje zarówno w wersji słodkiej, jak i słonej. Oba warianty nie sprawiają kłopotów w przyrządzaniu – składniki na ciasto wystarczy dokładnie wymieszać w misce, a następnie usmażyć je z obu stron na patelni. Do wykonania pierwszego z nich używa się różnego rodzaju owoców: te większe kroi się na kawałki, bądź ściera w dowolny sposób na tarce, mniejsze bywają dodawane w całości. Można je zarówno wrzucić do masy przeznaczonej do smażenia, jak i ułożyć na gotowej potrawie. Co więcej, owoce nie muszą być świeże, dobrze sprawdzą się także te z przetworów, mrożone, suszone lub kandyzowane. Przygotowane w ten sposób racuchy można posypać cukrem pudrem – do takiego zabiegu warto wykorzystać odpowiednie sitko, które zagwarantuje brak grudek. Pasować będzie do nich również kwaśna śmietana. Wersję słoną racuchów można natomiast przygotować z kaszy gryczanej, ziemniaków, a nawet ryby. Pierwsze z nich można podać z gulaszem przyrządzonym z łopatki, drugie skropione cytryną (podkreśli to smak łososia, który znajduje się w ich wnętrzu) i polane sosem jogurtowym, trzecie zaś posypane świeżym, siekanym koperkiem. Każda z trzech propozycji sprawdzi się jako danie obiadowe, które możesz ze sobą zabrać praktycznie wszędzie. Te wykwintne możesz podawać ze świeżo przygotowanymi surówkami. Nie ma tu reguły i każda z Twoich ulubionych powinna się sprawdzić. Przejrzyj nasze sprawdzone przepisy na różne warianty racuchów i koniecznie wypróbuj każdy z nich.