Racuchy z pomarańczą i jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z pomarańczą i jabłkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać Fix z sokiem pomarańczowym i mlekiem. Dodać drobno pokrojoną skórkę pomarańczową .

Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - Krok 1

Krok 2

Pomarańczę obrać ze skórki i łykowatych błonek . Drobno pokroić . Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne .Pokroić w cienkie plasterki , kostkę lub utrzeć na grubej tarce jarzynowej . Ciasto na racuchy wymieszać z pomarańczą i jabłkami . Smażyć na rozgrzanym oleju kładąc porcje łyżką . Przewracać na drugą stronę i dosmażyć .

Krok 3

Podawać ostudzone z konfiturą z gorzkich pomarańczy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej