Racuchy z pomarańczą i jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z pomarańczą i jabłkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać Fix z sokiem pomarańczowym i mlekiem. Dodać drobno pokrojoną skórkę pomarańczową .

Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - Krok 1

Krok 2

Pomarańczę obrać ze skórki i łykowatych błonek . Drobno pokroić . Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne .Pokroić w cienkie plasterki , kostkę lub utrzeć na grubej tarce jarzynowej . Ciasto na racuchy wymieszać z pomarańczą i jabłkami . Smażyć na rozgrzanym oleju kładąc porcje łyżką . Przewracać na drugą stronę i dosmażyć .

Krok 3

Podawać ostudzone z konfiturą z gorzkich pomarańczy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej