Racuchy z pomarańczą i jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z pomarańczą i jabłkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać Fix z sokiem pomarańczowym i mlekiem. Dodać drobno pokrojoną skórkę pomarańczową .

Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - Krok 1

Krok 2

Pomarańczę obrać ze skórki i łykowatych błonek . Drobno pokroić . Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne .Pokroić w cienkie plasterki , kostkę lub utrzeć na grubej tarce jarzynowej . Ciasto na racuchy wymieszać z pomarańczą i jabłkami . Smażyć na rozgrzanym oleju kładąc porcje łyżką . Przewracać na drugą stronę i dosmażyć .

Krok 3

Podawać ostudzone z konfiturą z gorzkich pomarańczy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej