Racuchy z sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z sera

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

25 dekagramów

100 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

4 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy, rozbijamy je i odstawiamy aż wystygną. Gdy ziemniaki są już zimne mielimy je razem z twarogiem. Dodajemy śmietanę i zaczynamy mieszać. Cały czas ucierając wbijamy żółtka jaj i dosypujemy cukier. Z białek ubijamy pianę i ostrożnie łączymy z mąką. Całość delikatnie łączymy po czym łyżką wydzielamy placki, które układamy na roztopionym i rozgrzanym smalcu. Placki podajmy na słodko oblane sokiem (bądź syropem klonowym).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej