Pancakes przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pancakes

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżka

1 szklanka

3 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, sodę, cukier oraz sól.

Krok 2

Do maślanki wlej 2 łyżki roztopionego masła oraz wbij jajko.

Krok 3

Mąkę połącz z maślanką, wymieszaj, dodaj jagody i odstaw ciasto na godzinę.

Krok 4

Patelnię posmaruj pozostałą łyżką masła i smaż małe placki z obu stron na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pancakes - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Nuggetsy z kurczaka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej