Pancakes

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

0

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj proszek do pieczenia, sodę, cukier oraz sól.

Krok 2

Do maślanki wlej 2 łyżki roztopionego masła oraz wbij jajko.

Krok 3

Mąkę połącz z maślanką, wymieszaj, dodaj jagody i odstaw ciasto na godzinę.

Krok 4

Patelnię posmaruj pozostałą łyżką masła i smaż małe placki z obu stron na złoto.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej