
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
1 szklanka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj proszek do pieczenia, sodę, cukier oraz sól.
Krok 2
Do maślanki wlej 2 łyżki roztopionego masła oraz wbij jajko.
Krok 3
Mąkę połącz z maślanką, wymieszaj, dodaj jagody i odstaw ciasto na godzinę.
Krok 4
Patelnię posmaruj pozostałą łyżką masła i smaż małe placki z obu stron na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej