Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
1 szklanka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj proszek do pieczenia, sodę, cukier oraz sól.
Krok 2
Do maślanki wlej 2 łyżki roztopionego masła oraz wbij jajko.
Krok 3
Mąkę połącz z maślanką, wymieszaj, dodaj jagody i odstaw ciasto na godzinę.
Krok 4
Patelnię posmaruj pozostałą łyżką masła i smaż małe placki z obu stron na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej