
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżka
1 szklanka
3 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj proszek do pieczenia, sodę, cukier oraz sól.
Krok 2
Do maślanki wlej 2 łyżki roztopionego masła oraz wbij jajko.
Krok 3
Mąkę połącz z maślanką, wymieszaj, dodaj jagody i odstaw ciasto na godzinę.
Krok 4
Patelnię posmaruj pozostałą łyżką masła i smaż małe placki z obu stron na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej