Kanadyjska szarlotka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kanadyjska szarlotka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 szklanki

0.7 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

85 gramów

1.7 szklanki

5 łyżeczek

2.2 łyżeczki

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda, a miąższ pokrój na kostkę.

Krok 2

Wymieszaj obie mąki, dodaj proszek do pieczenia oraz sól i masło pokrojone w kostkę.

Krok 3

Zagniataj palcami, aby powstała kruszonka, po czym dodaj pokrojone jabłka, prawie cały cukier (zostaw jedną łyżkę) oraz jaja ubite z mlekiem.

Krok 4

Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą i przelej ciasto.

Krok 5

Ciasto posyp łyżką cukru. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piecz przez 45 minut.

Krok 6

Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Szarlotka najlepiej smakuje na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanadyjska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanadyjska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanadyjska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanadyjska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanadyjska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanadyjska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanadyjska szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej