Składniki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
300 gramów
1.5 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
200 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2
Nakładaj po 2 łyżki na suchą patelnię, a kiedy w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracaj placki na drugą stronę i smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Minuta z każdej strony powinna wystarczyć. Podawaj z syropem klonowym, dżemem, owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej