Placki po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki po amerykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

300 gramów

1.5 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

200 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 2

Nakładaj po 2 łyżki na suchą patelnię, a kiedy w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracaj placki na drugą stronę i smaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Minuta z każdej strony powinna wystarczyć. Podawaj z syropem klonowym, dżemem, owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej