Placki po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki po amerykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

300 gramów

1.5 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

200 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 2

Nakładaj po 2 łyżki na suchą patelnię, a kiedy w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracaj placki na drugą stronę i smaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Minuta z każdej strony powinna wystarczyć. Podawaj z syropem klonowym, dżemem, owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej