
Składniki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
300 gramów
1.5 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
200 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2
Nakładaj po 2 łyżki na suchą patelnię, a kiedy w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracaj placki na drugą stronę i smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Minuta z każdej strony powinna wystarczyć. Podawaj z syropem klonowym, dżemem, owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej