Placki po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki po amerykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

300 gramów

1.5 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

200 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 2

Nakładaj po 2 łyżki na suchą patelnię, a kiedy w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracaj placki na drugą stronę i smaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 3

Minuta z każdej strony powinna wystarczyć. Podawaj z syropem klonowym, dżemem, owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej