
Składniki
300 gramów
1 łyżeczka
1.5 łyżki
200 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2
Nakładaj po 2 łyżki na suchą patelnię, a kiedy w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracaj placki na drugą stronę i smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Minuta z każdej strony powinna wystarczyć. Podawaj z syropem klonowym, dżemem, owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej