Muffiny kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffiny kukurydziane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null szczypt

1 łyżka

1 szklanka

2 sztuki

200 gramów

2 łyżeczki

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Foremki na muffinki wysmaruj olejem.

Krok 2

Do mąki dodaj kaszkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier oraz sól i wymieszaj.

Krok 3

Jaja roztrzep i dodaj do nich mleko, twarożek kozi oraz listki tymianku. Również wymieszaj.

Krok 4

Teraz połącz mąkę z jajami i mlekiem - wymieszaj, ale nie wyrabiaj.

Krok 5

Szybko przelej masę do foremek i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz przez 25 minut.

Krok 6

Wyjmij z foremek, odczekaj 10 minut i podawaj muffiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej