
Składniki
3 łyżki
null szczypt
1 łyżka
1 szklanka
2 sztuki
200 gramów
2 łyżeczki
50 mililitrów
0.5 łyżeczki
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Foremki na muffinki wysmaruj olejem.
Krok 2
Do mąki dodaj kaszkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier oraz sól i wymieszaj.
Krok 3
Jaja roztrzep i dodaj do nich mleko, twarożek kozi oraz listki tymianku. Również wymieszaj.
Krok 4
Teraz połącz mąkę z jajami i mlekiem - wymieszaj, ale nie wyrabiaj.
Krok 5
Szybko przelej masę do foremek i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz przez 25 minut.
Krok 6
Wyjmij z foremek, odczekaj 10 minut i podawaj muffiny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej