
Składniki
3 łyżki
null szczypt
1 łyżka
1 szklanka
2 sztuki
200 gramów
2 łyżeczki
50 mililitrów
0.5 łyżeczki
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Foremki na muffinki wysmaruj olejem.
Krok 2
Do mąki dodaj kaszkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier oraz sól i wymieszaj.
Krok 3
Jaja roztrzep i dodaj do nich mleko, twarożek kozi oraz listki tymianku. Również wymieszaj.
Krok 4
Teraz połącz mąkę z jajami i mlekiem - wymieszaj, ale nie wyrabiaj.
Krok 5
Szybko przelej masę do foremek i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz przez 25 minut.
Krok 6
Wyjmij z foremek, odczekaj 10 minut i podawaj muffiny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej