Muffiny kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffiny kukurydziane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null szczypt

1 łyżka

1 szklanka

2 sztuki

200 gramów

2 łyżeczki

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Foremki na muffinki wysmaruj olejem.

Krok 2

Do mąki dodaj kaszkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier oraz sól i wymieszaj.

Krok 3

Jaja roztrzep i dodaj do nich mleko, twarożek kozi oraz listki tymianku. Również wymieszaj.

Krok 4

Teraz połącz mąkę z jajami i mlekiem - wymieszaj, ale nie wyrabiaj.

Krok 5

Szybko przelej masę do foremek i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz przez 25 minut.

Krok 6

Wyjmij z foremek, odczekaj 10 minut i podawaj muffiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej