Składniki
3 łyżki
null szczypt
1 łyżka
1 szklanka
2 sztuki
200 gramów
2 łyżeczki
50 mililitrów
0.5 łyżeczki
100 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Foremki na muffinki wysmaruj olejem.
Krok 2
Do mąki dodaj kaszkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier oraz sól i wymieszaj.
Krok 3
Jaja roztrzep i dodaj do nich mleko, twarożek kozi oraz listki tymianku. Również wymieszaj.
Krok 4
Teraz połącz mąkę z jajami i mlekiem - wymieszaj, ale nie wyrabiaj.
Krok 5
Szybko przelej masę do foremek i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz przez 25 minut.
Krok 6
Wyjmij z foremek, odczekaj 10 minut i podawaj muffiny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej