Muffiny kukurydziane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

72

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null szczypt

1 łyżka

1 szklanka

2 sztuki

200 gramów

2 łyżeczki

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Foremki na muffinki wysmaruj olejem.

Krok 2

Do mąki dodaj kaszkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier oraz sól i wymieszaj.

Krok 3

Jaja roztrzep i dodaj do nich mleko, twarożek kozi oraz listki tymianku. Również wymieszaj.

Krok 4

Teraz połącz mąkę z jajami i mlekiem - wymieszaj, ale nie wyrabiaj.

Krok 5

Szybko przelej masę do foremek i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz przez 25 minut.

Krok 6

Wyjmij z foremek, odczekaj 10 minut i podawaj muffiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej