Muffiny kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffiny kukurydziane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null szczypt

1 łyżka

1 szklanka

2 sztuki

200 gramów

2 łyżeczki

50 mililitrów

0.5 łyżeczki

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Foremki na muffinki wysmaruj olejem.

Krok 2

Do mąki dodaj kaszkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier oraz sól i wymieszaj.

Krok 3

Jaja roztrzep i dodaj do nich mleko, twarożek kozi oraz listki tymianku. Również wymieszaj.

Krok 4

Teraz połącz mąkę z jajami i mlekiem - wymieszaj, ale nie wyrabiaj.

Krok 5

Szybko przelej masę do foremek i umieść w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piecz przez 25 minut.

Krok 6

Wyjmij z foremek, odczekaj 10 minut i podawaj muffiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffiny kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szczupak faszerowany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej