
Składniki
2 litry
1 szczypta
2 łyżki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
We frytkownicy rozgrzej olej do 160 stopni C i wrzuć skrzydełka. Upiecz je na złoto.
Krok 2
Masło rozpuść i wlej do dużej miski.
Krok 3
Dodaj tabasco i wrzuć usmażone skrzydełka.
Krok 4
Skrzydełka obtocz w tabasco i posól. Podawaj ze świeżą bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej