
Składniki
2 litry
1 szczypta
2 łyżki
1 kilogram
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
We frytkownicy rozgrzej olej do 160 stopni C i wrzuć skrzydełka. Upiecz je na złoto.
Krok 2
Masło rozpuść i wlej do dużej miski.
Krok 3
Dodaj tabasco i wrzuć usmażone skrzydełka.
Krok 4
Skrzydełka obtocz w tabasco i posól. Podawaj ze świeżą bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej