Teksańskie skrzydełka w tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Teksańskie skrzydełka w tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1 szczypta

2 łyżki

1 kilogram

1 sztuka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We frytkownicy rozgrzej olej do 160 stopni C i wrzuć skrzydełka. Upiecz je na złoto.

Krok 2

Masło rozpuść i wlej do dużej miski.

Krok 3

Dodaj tabasco i wrzuć usmażone skrzydełka.

Krok 4

Skrzydełka obtocz w tabasco i posól. Podawaj ze świeżą bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Teksańskie skrzydełka w tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Teksańskie skrzydełka w tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Teksańskie skrzydełka w tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Teksańskie skrzydełka w tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Teksańskie skrzydełka w tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Teksańskie skrzydełka w tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Teksańskie skrzydełka w tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Teksańskie skrzydełka w tabasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej