Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj papryki, usuń gniazda nasienne i pokrój w duże kawałki.
Krok 2
Wymieszaj skrzydełka i paprykę z ketchupem oraz z przyprawą do skrzydełek i czosnkiem.
Krok 3
Umieść całość w woreczku do pieczenia i zamknij klipsem.
Krok 4
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę, aby skrzydełka lekko się zarumieniły. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej