Pikantne skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne skrzydełka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
67 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj papryki, usuń gniazda nasienne i pokrój w duże kawałki.

Pikantne skrzydełka - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj skrzydełka i paprykę z ketchupem oraz z przyprawą do skrzydełek i czosnkiem.

Pikantne skrzydełka - Krok 2

Krok 3

Umieść całość w woreczku do pieczenia i zamknij klipsem.

Pikantne skrzydełka - Krok 3

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę, aby skrzydełka lekko się zarumieniły. Podawaj.

Pikantne skrzydełka - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne skrzydełkaPikantne skrzydełka

Umyj papryki, usuń gniazda nasienne i pokrój w duże kawałki.