Pikantne skrzydełka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

51 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj papryki, usuń gniazda nasienne i pokrój w duże kawałki.

Pikantne skrzydełka - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj skrzydełka i paprykę z ketchupem oraz z przyprawą do skrzydełek i czosnkiem.

Pikantne skrzydełka - Krok 2

Krok 3

Umieść całość w woreczku do pieczenia i zamknij klipsem.

Pikantne skrzydełka - Krok 3

Krok 4

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę, aby skrzydełka lekko się zarumieniły. Podawaj.

Pikantne skrzydełka - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej