
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj papryki, usuń gniazda nasienne i pokrój w duże kawałki.

Krok 2
Wymieszaj skrzydełka i paprykę z ketchupem oraz z przyprawą do skrzydełek i czosnkiem.

Krok 3
Umieść całość w woreczku do pieczenia i zamknij klipsem.

Krok 4
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę, aby skrzydełka lekko się zarumieniły. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do skrzydełek kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej