
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj papryki, usuń gniazda nasienne i pokrój w duże kawałki.

Krok 2
Wymieszaj skrzydełka i paprykę z ketchupem oraz z przyprawą do skrzydełek i czosnkiem.

Krok 3
Umieść całość w woreczku do pieczenia i zamknij klipsem.

Krok 4
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Pod koniec pieczenia rozerwij torebkę, aby skrzydełka lekko się zarumieniły. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa do skrzydełek kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej