Ogniste pałeczki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste pałeczki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

376 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

3 łyżki

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmieszaj w niewielkiej misce Fix Knorr z olejem i pieprzem cayenne.

Krok 2

Przełóż pałeczki z kurczaka do marynaty, pozostaw na około 10 minut.

Krok 3

Podsmaż kurczaka na patelni z cebulą i pieczarkami. Na końcu dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Następnie przełóż wszystko do woreczka z opakowania Fix. Dobrze zamknij i wymieszaj. Piecz w piekarniku w 190 stopniach przez 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogniste pałeczki z kurczakaOgniste pałeczki z kurczaka

Ogniste pałeczki z kurczaka, z aromatem ziół i z pieczarkami – koniecznie zapamiętaj ten przepis. Z pewnością przyda Ci się, kiedy będziesz szukać inspiracji na obiad lub gdy będą mieli przyjść znajomi. Zanim zaczniesz przygotowywać potrawę, umyj pałeczki kurczaka i osusz je za pomocą papierowych ręczników. Mięso dokładnie wymieszaj z marynatą. Pieczarki przed smażeniem duś chwilę pod przykryciem. Jeśli chcesz, żeby danie było jeszcze bardziej wyraziste, przed pieczeniem pałeczek, włóż do woreczka dodatkowo ząbek czosnku i wsyp szczyptę bazylii. Ogniste pałeczki z kurczaka podawaj z sosami i dipami, na przykład z czosnkowym, ziołowym, pomidorowym lub barbecue. Dobrze będą również pasować zapiekane w ziołach ziemniaki lub frytki. Jako dodatek zaserwuj sałatkę z kapusty pekińskiej albo warzywa gotowane na parze (brokuł, kalafior, marchewka). Do dekoracji użyj gałązki rozmarynu lub świeżej bazylii. Koniecznie wypróbuj tę propozycję na przyrządzenie kurczaka i podziel się z nami swoją opinią. Smacznego.