Ogniste pałeczki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste pałeczki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
394 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

3 łyżki

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmieszaj w niewielkiej misce Fix Knorr z olejem i pieprzem cayenne.

Krok 2

Przełóż pałeczki z kurczaka do marynaty, pozostaw na około 10 minut.

Krok 3

Podsmaż kurczaka na patelni z cebulą i pieczarkami. Na końcu dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Następnie przełóż wszystko do woreczka z opakowania Fix. Dobrze zamknij i wymieszaj. Piecz w piekarniku w 190 stopniach przez 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogniste pałeczki z kurczakaOgniste pałeczki z kurczaka

Ogniste pałeczki z kurczaka, z aromatem ziół i z pieczarkami – koniecznie zapamiętaj ten przepis. Z pewnością przyda Ci się, kiedy będziesz szukać inspiracji na obiad lub gdy będą mieli przyjść znajomi. Zanim zaczniesz przygotowywać potrawę, umyj pałeczki kurczaka i osusz je za pomocą papierowych ręczników. Mięso dokładnie wymieszaj z marynatą. Pieczarki przed smażeniem duś chwilę pod przykryciem. Jeśli chcesz, żeby danie było jeszcze bardziej wyraziste, przed pieczeniem pałeczek, włóż do woreczka dodatkowo ząbek czosnku i wsyp szczyptę bazylii. Ogniste pałeczki z kurczaka podawaj z sosami i dipami, na przykład z czosnkowym, ziołowym, pomidorowym lub barbecue. Dobrze będą również pasować zapiekane w ziołach ziemniaki lub frytki. Jako dodatek zaserwuj sałatkę z kapusty pekińskiej albo warzywa gotowane na parze (brokuł, kalafior, marchewka). Do dekoracji użyj gałązki rozmarynu lub świeżej bazylii. Koniecznie wypróbuj tę propozycję na przyrządzenie kurczaka i podziel się z nami swoją opinią. Smacznego.