
Składniki
400 gramów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
3 łyżki
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmieszaj w niewielkiej misce Fix Knorr z olejem i pieprzem cayenne.
Krok 2
Przełóż pałeczki z kurczaka do marynaty, pozostaw na około 10 minut.
Krok 3
Podsmaż kurczaka na patelni z cebulą i pieczarkami. Na końcu dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 4
Następnie przełóż wszystko do woreczka z opakowania Fix. Dobrze zamknij i wymieszaj. Piecz w piekarniku w 190 stopniach przez 30 minut.

Dobra rada:
Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Ogniste pałeczki z kurczaka
Ogniste pałeczki z kurczaka
Ogniste pałeczki z kurczaka, z aromatem ziół i z pieczarkami – koniecznie zapamiętaj ten przepis. Z pewnością przyda Ci się, kiedy będziesz szukać inspiracji na obiad lub gdy będą mieli przyjść znajomi. Zanim zaczniesz przygotowywać potrawę, umyj pałeczki kurczaka i osusz je za pomocą papierowych ręczników. Mięso dokładnie wymieszaj z marynatą. Pieczarki przed smażeniem duś chwilę pod przykryciem. Jeśli chcesz, żeby danie było jeszcze bardziej wyraziste, przed pieczeniem pałeczek, włóż do woreczka dodatkowo ząbek czosnku i wsyp szczyptę bazylii. Ogniste pałeczki z kurczaka podawaj z sosami i dipami, na przykład z czosnkowym, ziołowym, pomidorowym lub barbecue. Dobrze będą również pasować zapiekane w ziołach ziemniaki lub frytki. Jako dodatek zaserwuj sałatkę z kapusty pekińskiej albo warzywa gotowane na parze (brokuł, kalafior, marchewka). Do dekoracji użyj gałązki rozmarynu lub świeżej bazylii. Koniecznie wypróbuj tę propozycję na przyrządzenie kurczaka i podziel się z nami swoją opinią. Smacznego.



































