Ogniste pałeczki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste pałeczki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
394 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

3 łyżki

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmieszaj w niewielkiej misce Fix Knorr z olejem i pieprzem cayenne.

Krok 2

Przełóż pałeczki z kurczaka do marynaty, pozostaw na około 10 minut.

Krok 3

Podsmaż kurczaka na patelni z cebulą i pieczarkami. Na końcu dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 4

Następnie przełóż wszystko do woreczka z opakowania Fix. Dobrze zamknij i wymieszaj. Piecz w piekarniku w 190 stopniach przez 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste pałeczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Skrzydełka w miodzie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogniste pałeczki z kurczakaOgniste pałeczki z kurczaka

Ogniste pałeczki z kurczaka, z aromatem ziół i z pieczarkami – koniecznie zapamiętaj ten przepis. Z pewnością przyda Ci się, kiedy będziesz szukać inspiracji na obiad lub gdy będą mieli przyjść znajomi. Zanim zaczniesz przygotowywać potrawę, umyj pałeczki kurczaka i osusz je za pomocą papierowych ręczników. Mięso dokładnie wymieszaj z marynatą. Pieczarki przed smażeniem duś chwilę pod przykryciem. Jeśli chcesz, żeby danie było jeszcze bardziej wyraziste, przed pieczeniem pałeczek, włóż do woreczka dodatkowo ząbek czosnku i wsyp szczyptę bazylii. Ogniste pałeczki z kurczaka podawaj z sosami i dipami, na przykład z czosnkowym, ziołowym, pomidorowym lub barbecue. Dobrze będą również pasować zapiekane w ziołach ziemniaki lub frytki. Jako dodatek zaserwuj sałatkę z kapusty pekińskiej albo warzywa gotowane na parze (brokuł, kalafior, marchewka). Do dekoracji użyj gałązki rozmarynu lub świeżej bazylii. Koniecznie wypróbuj tę propozycję na przyrządzenie kurczaka i podziel się z nami swoją opinią. Smacznego.