
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
30 dekagramów
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
4 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 szklanki
2.5 szklanki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a mięso, marchew i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i również pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, dopraw i smaż przez 10 minut.
Krok 3
Wrzuć marchewki, dodaj pół szklanki bulionu i duś do czasu, gdy marchew będzie miękka.
Krok 4
Dodaj pomidory, groszek i paprykę i duś przez chwilę.
Krok 5
Ryż ugotuj osobno w dwóch szklankach bulionu, gdy będzie miękki, odcedź i wymieszaj z warzywami. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej