Kolorowe risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe risotto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

30 dekagramów

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

2.5 szklanki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a mięso, marchew i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i również pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, dopraw i smaż przez 10 minut.

Krok 3

Wrzuć marchewki, dodaj pół szklanki bulionu i duś do czasu, gdy marchew będzie miękka.

Krok 4

Dodaj pomidory, groszek i paprykę i duś przez chwilę.

Krok 5

Ryż ugotuj osobno w dwóch szklankach bulionu, gdy będzie miękki, odcedź i wymieszaj z warzywami. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej