Kolorowe risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe risotto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

30 dekagramów

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

2.5 szklanki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a mięso, marchew i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i również pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, dopraw i smaż przez 10 minut.

Krok 3

Wrzuć marchewki, dodaj pół szklanki bulionu i duś do czasu, gdy marchew będzie miękka.

Krok 4

Dodaj pomidory, groszek i paprykę i duś przez chwilę.

Krok 5

Ryż ugotuj osobno w dwóch szklankach bulionu, gdy będzie miękki, odcedź i wymieszaj z warzywami. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybki makaron chiński
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej