
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
30 dekagramów
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
4 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 szklanki
2.5 szklanki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a mięso, marchew i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i również pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, dopraw i smaż przez 10 minut.
Krok 3
Wrzuć marchewki, dodaj pół szklanki bulionu i duś do czasu, gdy marchew będzie miękka.
Krok 4
Dodaj pomidory, groszek i paprykę i duś przez chwilę.
Krok 5
Ryż ugotuj osobno w dwóch szklankach bulionu, gdy będzie miękki, odcedź i wymieszaj z warzywami. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej