Kolorowe risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe risotto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

30 dekagramów

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

2.5 szklanki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a mięso, marchew i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i również pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, dopraw i smaż przez 10 minut.

Krok 3

Wrzuć marchewki, dodaj pół szklanki bulionu i duś do czasu, gdy marchew będzie miękka.

Krok 4

Dodaj pomidory, groszek i paprykę i duś przez chwilę.

Krok 5

Ryż ugotuj osobno w dwóch szklankach bulionu, gdy będzie miękki, odcedź i wymieszaj z warzywami. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej