Kolorowe risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe risotto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

30 dekagramów

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

2.5 szklanki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, a mięso, marchew i paprykę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz i również pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, dopraw i smaż przez 10 minut.

Krok 3

Wrzuć marchewki, dodaj pół szklanki bulionu i duś do czasu, gdy marchew będzie miękka.

Krok 4

Dodaj pomidory, groszek i paprykę i duś przez chwilę.

Krok 5

Ryż ugotuj osobno w dwóch szklankach bulionu, gdy będzie miękki, odcedź i wymieszaj z warzywami. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej