PRZEPISY.PL
Szparagi z jajkami w sosie maślanym - autor: przepisy.pl

Szparagi z jajkami w sosie maślanym

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
264
osoby dodały do Mniamlisty
264
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • masło3 łyżki
  • woda-wrzątek1 l
  • Krok 1

    Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1 litrze wrzątku.
  • Krok 2

    Umyj dokładnie szparagi. Odetnij zgrubiałe końce i oskrob szczelinowym nożykiem. Następnie zwiąż nitką i gotuj w rosole około 20 minut (do momentu, gdy szparagi będą całkowicie miękkie).
  • Krok 3

    Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz, a następnie drobno posiekaj.
  • Krok 4

    Wyjmij szparagi z rosołu, osącz starannie. Ułóż na półmisku, oprósz solą oraz pieprzem i posyp jajkami.
  • Krok 5

    Roztop w rondelku masło, polej nim szparagi i jajka. Możesz też ugotowane szparagi posypać ostrym żółtym serem i bułką tartą, po czym zapiec w mocno nagrzanym piekarniku.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

20
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
341
osób dodało do Mniamlisty
60''
5
Średnie
968
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
207
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe