
Składniki
2 łyżki
4 sztuki
100 gramów
1.5 łyżki
1 łyżka
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka obierz i przetnij wzdłuż na pół.
Krok 2
Szynkę, śmietanę i żółtka zmiksuj, dodaj starty ser lub posyp nim napełnione powstałym farszem białka.
Krok 3
Na każdej połówce jajka ułóż bardzo dorbno posiekanego ogórka i udekoruj koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej