Tartinki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki z łososiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

4 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem, kilkoma kroplami soku z cytyny,i posiekanym drobno koperkiem i przyprawą w kostkach - Bazylia. Dokładnie mieszamy by całość miała konsystencję gęstej, jednolitej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pieczywo. Łososia kroimy na kawałki, zwijamy w rulonik i wciskamy delikatnie w twarożek. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy na cieńkie plasterki, potem na ćwiartki i układamy na łososiu. Dowolnie ozdabiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej