Tartinki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartinki z łososiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

6

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

4 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. Twarożek łączymy z jogurtem, kilkoma kroplami soku z cytyny,i posiekanym drobno koperkiem i przyprawą w kostkach - Bazylia. Dokładnie mieszamy by całość miała konsystencję gęstej, jednolitej pasty. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 2

Twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pieczywo. Łososia kroimy na kawałki, zwijamy w rulonik i wciskamy delikatnie w twarożek. Cytrynę obieramy ze skórki, kroimy na cieńkie plasterki, potem na ćwiartki i układamy na łososiu. Dowolnie ozdabiamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartinki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Quiche z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej