
Składniki
200 gramów
1 garść
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kolendrę rozgnieć w moździerzu i dodaj do odsączonych oliwek.
Krok 2
Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i pieprzem.
Krok 3
Całość dokładnie wymieszaj z oliwkami i kolendrą. Dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Całość odstaw na co najmniej dwie doby do zamarynowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Oliwki marynowane z kolendrą
Oliwki to nieodłączny element kuchni śródziemnomorskiej, który równie dobrze zadomowił się na polskim gruncie. Choć z wyglądu niepozorne, ich intensywny smak nie daje o sobie zapomnieć. Symbol obfitości oraz dobrobytu. Przygotuj w swoim domu oliwki marynowane z kolendrą i poczuj klimat rodem z greckiej uczty!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób ceniących w kuchni wyraziste smaki! Twoje kubki smakowe będą Ci wdzięczne!
Na jaką okazję?
Oliwki marynowane z kolendrą urozmaicą każda przygotowaną przez Ciebie sałatkę. Równie dobrze smakują solo, w formie przekąski.
Dla urozmaicenia:
Do marynaty dodaj ok. 10 ziarenek kolendry, uprzednio rozgniecionych w moździerzu. Smak marynowanych oliwek w połączeniu z przyprawą komponuje się idealnie.