Oliwki marynowane z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki marynowane z kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę rozgnieć w moździerzu i dodaj do odsączonych oliwek.

Oliwki marynowane z kolendrą - Krok 1

Krok 2

Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i pieprzem.

Oliwki marynowane z kolendrą - Krok 2

Krok 3

Całość dokładnie wymieszaj z oliwkami i kolendrą. Dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Całość odstaw na co najmniej dwie doby do zamarynowania.

Oliwki marynowane z kolendrą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Oliwki marynowane z kolendrąOliwki marynowane z kolendrą

Oliwki to nieodłączny element kuchni śródziemnomorskiej, który równie dobrze zadomowił się na polskim gruncie. Choć z wyglądu niepozorne, ich intensywny smak nie daje o sobie zapomnieć. Symbol obfitości oraz dobrobytu. Przygotuj w swoim domu oliwki marynowane z kolendrą i poczuj klimat rodem z greckiej uczty!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób ceniących w kuchni wyraziste smaki! Twoje kubki smakowe będą Ci wdzięczne!

Na jaką okazję?

Oliwki marynowane z kolendrą urozmaicą każda przygotowaną przez Ciebie sałatkę. Równie dobrze smakują solo, w formie przekąski.

Dla urozmaicenia:

Do marynaty dodaj ok. 10 ziarenek kolendry, uprzednio rozgniecionych w moździerzu. Smak marynowanych oliwek w połączeniu z przyprawą komponuje się idealnie.