Jajeczko z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczko z szynką

Autor: agusia

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 plaster

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

bierzemy jeden lub dwa plasterki szynki(obojętnej jakiej) i kroimy na małe kwadraciki

Krok 2

Bierzemy patelnie i na nią dajemy kawałek kostki masełka i czekamy aż się rozpuści

Krok 3

Gdy masło jest już rozpuszczone dodajemy 2 jajka.

Krok 4

Po 30 sekundach zaczynamy mieszać jajko.

Krok 5

Potem szybko bierzemy kawałki szynki i dodajemy i znowu mieszamy tylko że ok. 2, 3 minuty

Krok 6

Po wymieszaniu dajemy danie na talerz i możemy ale nie musimy przyprawić solą i pieprzem. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej