Jajeczko z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczko z szynką

Autor: agusia

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 plaster

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

bierzemy jeden lub dwa plasterki szynki(obojętnej jakiej) i kroimy na małe kwadraciki

Krok 2

Bierzemy patelnie i na nią dajemy kawałek kostki masełka i czekamy aż się rozpuści

Krok 3

Gdy masło jest już rozpuszczone dodajemy 2 jajka.

Krok 4

Po 30 sekundach zaczynamy mieszać jajko.

Krok 5

Potem szybko bierzemy kawałki szynki i dodajemy i znowu mieszamy tylko że ok. 2, 3 minuty

Krok 6

Po wymieszaniu dajemy danie na talerz i możemy ale nie musimy przyprawić solą i pieprzem. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej