Jajeczko z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczko z szynką

Autor: agusia

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 plaster

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

bierzemy jeden lub dwa plasterki szynki(obojętnej jakiej) i kroimy na małe kwadraciki

Krok 2

Bierzemy patelnie i na nią dajemy kawałek kostki masełka i czekamy aż się rozpuści

Krok 3

Gdy masło jest już rozpuszczone dodajemy 2 jajka.

Krok 4

Po 30 sekundach zaczynamy mieszać jajko.

Krok 5

Potem szybko bierzemy kawałki szynki i dodajemy i znowu mieszamy tylko że ok. 2, 3 minuty

Krok 6

Po wymieszaniu dajemy danie na talerz i możemy ale nie musimy przyprawić solą i pieprzem. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczko z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej