
Składniki
2 sztuki
1 plaster
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
bierzemy jeden lub dwa plasterki szynki(obojętnej jakiej) i kroimy na małe kwadraciki
Krok 2
Bierzemy patelnie i na nią dajemy kawałek kostki masełka i czekamy aż się rozpuści
Krok 3
Gdy masło jest już rozpuszczone dodajemy 2 jajka.
Krok 4
Po 30 sekundach zaczynamy mieszać jajko.
Krok 5
Potem szybko bierzemy kawałki szynki i dodajemy i znowu mieszamy tylko że ok. 2, 3 minuty
Krok 6
Po wymieszaniu dajemy danie na talerz i możemy ale nie musimy przyprawić solą i pieprzem. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej