
Składniki
2 sztuki
1 plaster
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
bierzemy jeden lub dwa plasterki szynki(obojętnej jakiej) i kroimy na małe kwadraciki
Krok 2
Bierzemy patelnie i na nią dajemy kawałek kostki masełka i czekamy aż się rozpuści
Krok 3
Gdy masło jest już rozpuszczone dodajemy 2 jajka.
Krok 4
Po 30 sekundach zaczynamy mieszać jajko.
Krok 5
Potem szybko bierzemy kawałki szynki i dodajemy i znowu mieszamy tylko że ok. 2, 3 minuty
Krok 6
Po wymieszaniu dajemy danie na talerz i możemy ale nie musimy przyprawić solą i pieprzem. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























