
Składniki
5 łyżek
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mozzarellę osusz, pokrój w grube plastry i podziel je na pół .
Krok 2
Panieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Krok 3
Smaż na rozgrzanej oliwie ok. 2-3min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej