Paluszki z mozzarelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z mozzarelli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

3 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę osusz, pokrój w grube plastry i podziel je na pół .

Krok 2

Panieruj w mące, jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanej oliwie ok. 2-3min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z mozzarelli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej