Murzynek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Murzynek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
36 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

2 szklanki

4 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Każdy z nas przynajmniej raz w życiu na pewno jadł to ciasto - jest ono niezwykle popularne w naszym kraju, a my podpowiemy, jak w prosty sposób je przygotować. Kakao, cukier, margarynę i wodę zagotowujemy w garnku. Odlewamy pół szklanki polewy. Natomiast resztę odstawiamy do wystudzenia. Po dokładnym wystudzeniu dodajemy powoli mąkę, żółtka, ubitą pianę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Możemy również w tym czasie dodać rodzynki, migdały skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszane ciasto wlewamy do blaszki lub prodiża. Pieczemy około godziny. Po upieczeniu i całkowitym wystygnięciu polewamy dokładnie zostawioną polewą czekoladową. Kiedy polewa zastygnie, kroimy ciasto na kawałki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Murzynek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej