Jogurtowy tort z owocami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik z kiwi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W malej ilości wody namoczyć żelatynę. Miskę umyć i włożyć do niej pokrojona margarynę, cukier waniliowy i cukier. Składniki ucierać dodając jogurt naturalny. Po dodaniu jogurtu dokładnie zmiksować. Żelatynę podgrzać do całkowitego rozpuszczenia, schłodzoną dodać do kremu, cały czas ubijając. Kiwi pokroić na plastry. Jabłko dokładnie umyć pod zimna woda i pokroić w plasterki. Jabłka pokropić sokiem z cytryny. Na spod biszkoptowy wyłożyć krem jogurtowy, na boki posypać wiórkami kokosowymi. Przed podaniem udekorować pokrojonym wcześniej jabłkiem i kiwi. Podawać schłodzone.

Krok 2

Zyczymy wszystkim smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej