Torcik z kiwi

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W malej ilości wody namoczyć żelatynę. Miskę umyć i włożyć do niej pokrojona margarynę, cukier waniliowy i cukier. Składniki ucierać dodając jogurt naturalny. Po dodaniu jogurtu dokładnie zmiksować. Żelatynę podgrzać do całkowitego rozpuszczenia, schłodzoną dodać do kremu, cały czas ubijając. Kiwi pokroić na plastry. Jabłko dokładnie umyć pod zimna woda i pokroić w plasterki. Jabłka pokropić sokiem z cytryny. Na spod biszkoptowy wyłożyć krem jogurtowy, na boki posypać wiórkami kokosowymi. Przed podaniem udekorować pokrojonym wcześniej jabłkiem i kiwi. Podawać schłodzone.

Krok 2

Zyczymy wszystkim smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej