Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W malej ilości wody namoczyć żelatynę. Miskę umyć i włożyć do niej pokrojona margarynę, cukier waniliowy i cukier. Składniki ucierać dodając jogurt naturalny. Po dodaniu jogurtu dokładnie zmiksować. Żelatynę podgrzać do całkowitego rozpuszczenia, schłodzoną dodać do kremu, cały czas ubijając. Kiwi pokroić na plastry. Jabłko dokładnie umyć pod zimna woda i pokroić w plasterki. Jabłka pokropić sokiem z cytryny. Na spod biszkoptowy wyłożyć krem jogurtowy, na boki posypać wiórkami kokosowymi. Przed podaniem udekorować pokrojonym wcześniej jabłkiem i kiwi. Podawać schłodzone.
Krok 2
Zyczymy wszystkim smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej