Zapiekanka owocowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka owocowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie owoce umyj, osącz na papierowym ręczniku i pokrój w plasterki. Skrop sokiem cytryny.

Krok 2

Żółtka oddziel od białek. Z żółtek, cukru i cukru waniliowego utrzyj gładką masę, dodaj skórkę cytrynową i wlej likier, delikatnie wymieszaj.

Krok 3

Białka ubij na sztywną pianę, połącz z masą kremową.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż owoce i zalej kremem jajecznym. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka owocowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej