
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce umyj, osącz na papierowym ręczniku i pokrój w plasterki. Skrop sokiem cytryny.
Krok 2
Żółtka oddziel od białek. Z żółtek, cukru i cukru waniliowego utrzyj gładką masę, dodaj skórkę cytrynową i wlej likier, delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę, połącz z masą kremową.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż owoce i zalej kremem jajecznym. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej