
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
3 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie owoce umyj, osącz na papierowym ręczniku i pokrój w plasterki. Skrop sokiem cytryny.
Krok 2
Żółtka oddziel od białek. Z żółtek, cukru i cukru waniliowego utrzyj gładką masę, dodaj skórkę cytrynową i wlej likier, delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Białka ubij na sztywną pianę, połącz z masą kremową.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż owoce i zalej kremem jajecznym. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej