Zapiekana cukinia z ryżem po meksykańsku
NOWY PRZEPIS
łatwe
179 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
150 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 puszka
1 sztuka
3 sztuki
1 pęczek
50 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinie przekrój na pół, usuń miąższ z pestkami. Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml wody.
Krok 2
Czerwoną paprykę, cebulę, kurczaka i chorizo pokrój w kostkę, zetrzyj żółty ser i ugotuj ryż. Kukurydzę odcedź z zalewy.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju podsmaż chorizo i kurczaka, odlej nadmiar tłuszczu, a następnie podsmaż pozostałe warzywa - cebulę, paprykę i kukurydzę.
Krok 4
Dodaj ryż, całość podlej przygotowanym Fixem Knorr, gotuj 2-3 trzy minuty. Całość dopraw do smaku posiekaną natką kolendry.
Krok 5
Przygotowanym farszem wypełnij cukinie, lekko go dociskając posyp z wierzchu startym serem.
Krok 6
Tuż przed podaniem wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na około 20 minut.
Dobra rada:
Ten przepis możesz zmodyfikować i dodać kilka łyżek rodzynek lub orzechów ziemnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej