Risotto po meksykańsku z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto po meksykańsku z kalafiorem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż według zaleceń producenta. Paprykę, cebulę, pomidory i batata pokrój w kostkę. Rozdrobnij kalafiora.

Risotto po meksykańsku z kalafiorem - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, batata, paprykę i kalafiora oraz fasolę.

Risotto po meksykańsku z kalafiorem - Krok 2

Krok 3

Całość podlej 200 ml wody, dodaj pomidory oraz Fix Knorr, dokładnie wymieszaj. Gotuj aż woda prawie zupełnie odparuje.

Risotto po meksykańsku z kalafiorem - Krok 3

Krok 4

Na koniec dodaj ryż, posiekaną kolendrę i dokładnie wymieszaj.

Risotto po meksykańsku z kalafiorem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Smak ostrej papryki chili, o ile lubisz ostre smaki, nada potrawie charakteru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto po meksykańsku z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto po meksykańsku z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto po meksykańsku z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto po meksykańsku z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto po meksykańsku z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto po meksykańsku z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto po meksykańsku z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto po meksykańsku z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej