Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

100 mililitrów

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kraby wymieszaj z sokiem z limonek i odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Papryki rozkrój, usuń gniazda i pokrój w kostkę. Pomidora obierz i pokrój na ósemki, a oliwki przekrój na połowy.

Krok 3

Wszystkie warzywa oraz oliwki wymieszaj z krabami i dopraw.

Krok 4

Awokado rozetnij na połówki, wypestkuj i nadziej sałatką z krabami.

Krok 5

Udekoruj posiekaną zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej