Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
100 mililitrów
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kraby wymieszaj z sokiem z limonek i odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Papryki rozkrój, usuń gniazda i pokrój w kostkę. Pomidora obierz i pokrój na ósemki, a oliwki przekrój na połowy.
Krok 3
Wszystkie warzywa oraz oliwki wymieszaj z krabami i dopraw.
Krok 4
Awokado rozetnij na połówki, wypestkuj i nadziej sałatką z krabami.
Krok 5
Udekoruj posiekaną zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej