Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

100 mililitrów

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kraby wymieszaj z sokiem z limonek i odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Papryki rozkrój, usuń gniazda i pokrój w kostkę. Pomidora obierz i pokrój na ósemki, a oliwki przekrój na połowy.

Krok 3

Wszystkie warzywa oraz oliwki wymieszaj z krabami i dopraw.

Krok 4

Awokado rozetnij na połówki, wypestkuj i nadziej sałatką z krabami.

Krok 5

Udekoruj posiekaną zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej