Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
100 mililitrów
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kraby wymieszaj z sokiem z limonek i odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Papryki rozkrój, usuń gniazda i pokrój w kostkę. Pomidora obierz i pokrój na ósemki, a oliwki przekrój na połowy.
Krok 3
Wszystkie warzywa oraz oliwki wymieszaj z krabami i dopraw.
Krok 4
Awokado rozetnij na połówki, wypestkuj i nadziej sałatką z krabami.
Krok 5
Udekoruj posiekaną zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej