Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

100 mililitrów

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kraby wymieszaj z sokiem z limonek i odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj. Papryki rozkrój, usuń gniazda i pokrój w kostkę. Pomidora obierz i pokrój na ósemki, a oliwki przekrój na połowy.

Krok 3

Wszystkie warzywa oraz oliwki wymieszaj z krabami i dopraw.

Krok 4

Awokado rozetnij na połówki, wypestkuj i nadziej sałatką z krabami.

Krok 5

Udekoruj posiekaną zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej