Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
100 mililitrów
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kraby wymieszaj z sokiem z limonek i odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Papryki rozkrój, usuń gniazda i pokrój w kostkę. Pomidora obierz i pokrój na ósemki, a oliwki przekrój na połowy.
Krok 3
Wszystkie warzywa oraz oliwki wymieszaj z krabami i dopraw.
Krok 4
Awokado rozetnij na połówki, wypestkuj i nadziej sałatką z krabami.
Krok 5
Udekoruj posiekaną zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej