Soczyste awokado nadziewane sałatką z krabów
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
100 mililitrów
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kraby wymieszaj z sokiem z limonek i odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj. Papryki rozkrój, usuń gniazda i pokrój w kostkę. Pomidora obierz i pokrój na ósemki, a oliwki przekrój na połowy.
Krok 3
Wszystkie warzywa oraz oliwki wymieszaj z krabami i dopraw.
Krok 4
Awokado rozetnij na połówki, wypestkuj i nadziej sałatką z krabami.
Krok 5
Udekoruj posiekaną zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej