Sałatka z cukinia i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cukinia i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój w kostkę ( wcześnie oddziel nasiona ).

Krok 2

Cebulę posiekaj, paprykę oczyść z pestek i pokrój w kostkę, pomidory koktajlowe pokrój na 4 części.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wodą i oliwą, odstaw na 5 min.

Krok 4

W misce ułóż najpierw cukinię, potem paprykę, cebulę i pomidorki, wszystko polej rozrobionym Sosem Knorr. Podawaj udekorowane listkami estragonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej