Sałatka z cukinia i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cukinia i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój w kostkę ( wcześnie oddziel nasiona ).

Krok 2

Cebulę posiekaj, paprykę oczyść z pestek i pokrój w kostkę, pomidory koktajlowe pokrój na 4 części.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wodą i oliwą, odstaw na 5 min.

Krok 4

W misce ułóż najpierw cukinię, potem paprykę, cebulę i pomidorki, wszystko polej rozrobionym Sosem Knorr. Podawaj udekorowane listkami estragonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lasagne z grzybami leśnymi
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej