
Składniki
700 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w kostkę ( wcześnie oddziel nasiona ).
Krok 2
Cebulę posiekaj, paprykę oczyść z pestek i pokrój w kostkę, pomidory koktajlowe pokrój na 4 części.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wodą i oliwą, odstaw na 5 min.
Krok 4
W misce ułóż najpierw cukinię, potem paprykę, cebulę i pomidorki, wszystko polej rozrobionym Sosem Knorr. Podawaj udekorowane listkami estragonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej