Sałatka z cukinia i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cukinia i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój w kostkę ( wcześnie oddziel nasiona ).

Krok 2

Cebulę posiekaj, paprykę oczyść z pestek i pokrój w kostkę, pomidory koktajlowe pokrój na 4 części.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wodą i oliwą, odstaw na 5 min.

Krok 4

W misce ułóż najpierw cukinię, potem paprykę, cebulę i pomidorki, wszystko polej rozrobionym Sosem Knorr. Podawaj udekorowane listkami estragonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cukinia i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej