
Składniki
700 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w kostkę ( wcześnie oddziel nasiona ).
Krok 2
Cebulę posiekaj, paprykę oczyść z pestek i pokrój w kostkę, pomidory koktajlowe pokrój na 4 części.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wodą i oliwą, odstaw na 5 min.
Krok 4
W misce ułóż najpierw cukinię, potem paprykę, cebulę i pomidorki, wszystko polej rozrobionym Sosem Knorr. Podawaj udekorowane listkami estragonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej