Składniki
700 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój w kostkę ( wcześnie oddziel nasiona ).
Krok 2
Cebulę posiekaj, paprykę oczyść z pestek i pokrój w kostkę, pomidory koktajlowe pokrój na 4 części.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wodą i oliwą, odstaw na 5 min.
Krok 4
W misce ułóż najpierw cukinię, potem paprykę, cebulę i pomidorki, wszystko polej rozrobionym Sosem Knorr. Podawaj udekorowane listkami estragonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej