Sycylijska sałatka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sycylijska sałatka z pomarańczami

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

10 gramów

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

3 łyżki

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grejpfruty i pomarańcze obierz ze skóry i białych części, z owoców wytnij segmenty, z pozostałości wyciśnij sok. Awokado również obierz, pokrój w pół plastry, migdały upraż na patelni na złoty kolor, parmezan zetrzyj na tarce w cienkie paski lub zetrzyj na tarce.

Krok 2

Powstały sok z cytrusów, miód, sos sałatkowy Knorr, ocet i oliwę wymieszaj w misce.

Krok 3

Do sosu dodaj sałatę, cząstki cytrusów, awokado i sałatę. Całość dokładnie wymieszaj, oprósz z wierzchu migdałami i parmezanem.

Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz też dodać oliwki czarne i zielone, idealnie pasują. Zdjęcie sycylijskiej sałatki z pomarańczami zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Izabela Michalczyk.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sycylijska sałatka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sycylijska sałatka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sycylijska sałatka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sycylijska sałatka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sycylijska sałatka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sycylijska sałatka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sycylijska sałatka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sycylijska sałatka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej