
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
10 gramów
1 sztuka
250 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
3 łyżki
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grejpfruty i pomarańcze obierz ze skóry i białych części, z owoców wytnij segmenty, z pozostałości wyciśnij sok. Awokado również obierz, pokrój w pół plastry, migdały upraż na patelni na złoty kolor, parmezan zetrzyj na tarce w cienkie paski lub zetrzyj na tarce.
Krok 2
Powstały sok z cytrusów, miód, sos sałatkowy Knorr, ocet i oliwę wymieszaj w misce.
Krok 3
Do sosu dodaj sałatę, cząstki cytrusów, awokado i sałatę. Całość dokładnie wymieszaj, oprósz z wierzchu migdałami i parmezanem.

Dobra rada:
Do sałatki możesz też dodać oliwki czarne i zielone, idealnie pasują. Zdjęcie sycylijskiej sałatki z pomarańczami zostało wyłonione w konkursie kulinarnym organizowanym przez przepisy.pl. Jego autorem jest Pani Izabela Michalczyk.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































