Sałatka jajeczna z piklami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka jajeczna z piklami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

40 gramów

1 szczypta

1 szczypta

15 gramów

100 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo. Następnie wystudź pod zimną wodą, obierz i pokrój w kostkę. Szalotkę obierz i pokrój drobno. Pikle również pokrój drobno.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem, jogurtem, musztardą oraz octem. Dopraw pieprzem i kminem.

Krok 3

Wymieszaj wszystkie składniki i podawaj na kromkach pełnoziarnistego pieczywa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sałatki dodaj również np. rzodkiewkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka jajeczna z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka jajeczna z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka jajeczna z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka jajeczna z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka jajeczna z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka jajeczna z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka jajeczna z piklami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka jajeczna z piklami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety jajeczne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka jajeczna z piklamiSałatka jajeczna z piklami

Sałatka jajeczna to proste i szybkie w przygotowaniu danie, dlatego warto pamiętać o niej, planując codzienne posiłki. Można potraktować ją jako sposób na śniadanie, lunch, kolację… Uniwersalna i smaczna, lecz na tym nie kończą się jej zalety.

Dla kogo? Wszyscy doskonale wiedzą, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ale w porannym pośpiechu łatwo o tym zapomnieć. Na szczęście sałatka jajeczna jest na tyle prosta, że już po kilku porcjach nie będziecie musieli nawet zerkać do przepisu, by ją zrobić.

Na jaką okazję? Smakowite śniadanie można jeść nie tylko w weekendy i nie tylko w święta. Sałatkę jajeczną zapakujecie do pudełka śniadaniowego i zabierzecie ze sobą w charakterze lunchu na wynos. Stanowi też trafiony pomysł na kolację.

Czy wiesz, że? Rukiew wodna, z którą podacie sałatkę jajeczną, należy do rodziny roślin kapustowatych. Jadana była w starożytnej Grecji ponad 3 tysiące lat temu.

Dla urozmaicenia: Do sałatki jajecznej pasują również rzodkiewka, seler naciowy, kapary, papryka i szczypior.