Sałatka z wędzonym pstrągiem i majonezem i jajkiem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z pstrągiem wędzonym

z prażoną gorczycą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę 1x1 cm i ugotuj do miękkości, wystudź. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój również w kostkę. Groszek sparz krótko we wrzącej wodzie.

Sałatka z pstrągiem wędzonym - Krok 1

Krok 2

Majonez połącz z jogurtem, dodaj musztardę, wyciśnij sok z cytryny i dodaj 1 łyżeczkę oraz pieprz Knorr, wymieszaj. Pstrąga połam na mniejsze kawałki, ogórki pokrój w kostkę, a cebulę pokrój w cienkie krążki.

Sałatka z pstrągiem wędzonym - Krok 2

Krok 3

W misce połącz pokrojone ziemniaki, jajka, groszek oraz ogórki. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki lub słoiczków. Na wierzchu sałatki rozłóż kawałki ryby i krążki cebuli.

Sałatka z pstrągiem wędzonym - Krok 3

Krok 4

Gorczycę upraż na suchej rozgrzanej patelni. Sałatkę posyp prażoną gorczycą, udekoruj gałązkami koperku i podawaj.

Sałatka z pstrągiem wędzonym - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Doskonałym dodatkiem do takiej sałatki będą chrupiące tosty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pstrągiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pstrągiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pstrągiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pstrągiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pstrągiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pstrągiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pstrągiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pstrągiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pstrągiem wędzonymSałatka z pstrągiem wędzonym

Czy myśląc o Kanadzie, masz przed oczami zapierający dech w piersiach widok nieujarzmionej przez człowieka natury? To nieodparte piękno jest marzeniem wielu! Usiądź wygodnie na kanapie i w towarzystwie kanadyjskiej sałatki z pstrągiem wędzonym i prażoną gorczycą poczuj namiastkę tego magicznego miejsca!

Dla kogo? Dla wszystkich tych, którzy szukają nowych pomysłów na zdrowe, pożywne sałatki.

Na jaką okazję? Do pracy, do szkoły – kanadyjska sałatka to świetna propozycja na lunch, ale nie tylko. Sprawdzi się także jako przystawka podczas różnych uroczystości. Smak ryby w połączeniu z gorczycą to coś, co nie może Ci umknąć!

Dla urozmaicenia: Sałatkę możesz podać solo, ale dobrze sprawdzi się także w towarzystwie chrupiących tostów.

Czy wiesz, że? Kuchnia kanadyjska to połączenie smaków z różnych stron świata. W głównej jednak mierze bazuje ona na rybach oraz mięsie. Ze względu na zimowy, surowy klimat, Kanadyjczycy cenią sobie dietę bogatą w białko i tłuszcz zwierzęcy. Chętnie sięgają po mięso z łosia czy bizona.

Sałatka z pstrągiem wędzonym z prażoną gorczycą odmieni oblicze Twojego sałatkowego menu - oto nowa kusząca propozycja!