Jak zrobić pastę jajeczną?
Apetyczna pasta jajeczna postawi na nogi największego śpiocha! Przyozdobiona ulubionymi dodatkami będzie nie tylko smacznym posiłkiem, ale również atrakcyjną kolacją i przekąską w czasie przyjęć. Prosta, kolorowa i pyszna – za to ją kochamy! Dowiedz się, jak zrobić pastę jajeczną na kanapki.
Pasta jajeczna – jak zrobić i od czego zacząć?
Danie uniwersalne na tyle, że trudno znaleźć osobę, która odmówiłaby sobie tej przyjemności. Idealny przepis na pastę jajeczną zależy tylko od ciebie i twoich ulubionych dodatków! Dzięki nim smarowidło może wyglądać i smakować inaczej za każdym razem. Baza jednak pozostaje ta sama – jajka ugotowane na twardo. Po wystudzeniu i obraniu, możesz je drobno pokroić, zmiksować albo po prostu rozgnieść widelcem. Pieprz, kilka łyżek majonezu dla kremowej konsystencji i… już! Zapraszamy do stołu! Jak zrobić dobrą pastę jajeczną na kanapki? Posmakuj naszych propozycji!
Zielono nam! Jak zrobić pastę jajeczną w wiosennym kolorze?
Podstawowa wersja pasty może stać się kanapkowym hitem, ale czemu by odrobinę nie namieszać? Jak zrobić dobrą pastę jajeczną? Zastanawiasz się, jak zrobić pastę jajeczną ze szczypiorkiem? Świeżą zieleninę dodawaj na samym końcu, gdy cała reszta składników jest już wymieszana. Zielony akcent to bardzo smakowita i ponadczasowa dekoracja! Rzeżucha, natka pietruszki i koperek dadzą równie dobry efekt. Pasta jajeczna zaserwowana na liściu sałaty? Poprosimy o dokładkę!
Dodatki do pasty jajecznej mile widziane
Pomysłów na to, jak zrobić pastę jajeczną na kanapki jest mnóstwo. To doskonały sposób na urozmaicenie jadłospisu albo na wykorzystanie zapasów ze spiżarki. Pokrojone w drobną kostkę ser albo szynka? Bardzo chętnie! Jajka znakomicie komponują się z wyrazistą fetą. Rzodkiewka nada przyjemnej pikanterii. Suszone pomidory spełnią oczekiwania fanów kuchni śródziemnomorskiej. Czy ryby i jajka to dobre połączenie? Nawet bardzo dobre! Zwłaszcza, jeśli masz pod ręką szprotki, tuńczyka, wędzonego łososia lub makrelę.
Pasta jajeczna nie tylko do chleba
Wiadomo, że kanapka z pastą jajeczną ze szczypiorkiem wydaje się najbardziej oczywistym wyborem, gdy mowa o solidnym śniadaniu, kolacji albo przekąsce na wynos. Nic tak nie dodaje energii w ciągu dnia, jak kanapka z pastą jajeczną z papryką i szczypiorkiem. Nie ważne, czy zajadamy się pieczywem pszennym czy pełnoziarnistym – pasta zawsze daje radę, zwłaszcza gdy wiesz, jak zrobić dobrą pastę jajeczną! Skoro tak, sprawdź ją także w innych wersjach… Gorące grzanki czosnkowe zrobią z niej doskonały lunch na ciepło. Podana na imprezie z krakersami albo w formie minikanapek dekoracyjnych z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i oliwkami rozejdzie się jak świeże bułeczki! Zamiast po raz setny fundować gościom jaja w majonezie, połóż na stole rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną z ziołami. Menu powinno zawsze być ciekawe. Nasze wrapy z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą powstały z tą właśnie myślą. Stosując różne diety można (a nawet trzeba!) jeść kolorowo. Kanapki z pastą jajeczną i awokado sprawią, że łatwo zapomnisz o niezdrowych, kulinarnych pokusach.
Komentarze (0)