Sałatka z czerwoną fasolką

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.3 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i porwij w paski.

Krok 2

Wodę z fasoli wlej do garnka i rozmieszaj z natką pietruszki i ketchupem.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokrój w kostkę.

Krok 4

Do miski z sałatką dodaj fasolkę, kukurydzę, paprykę i cebulę.

Krok 5

Sałatkę zalej wcześniej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej