
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
0.3 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj i porwij w paski.
Krok 2
Wodę z fasoli wlej do garnka i rozmieszaj z natką pietruszki i ketchupem.
Krok 3
Paprykę i cebulę pokrój w kostkę.
Krok 4
Do miski z sałatką dodaj fasolkę, kukurydzę, paprykę i cebulę.
Krok 5
Sałatkę zalej wcześniej przygotowanym sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej