Sałatka z czerwoną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną fasolką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.3 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i porwij w paski.

Krok 2

Wodę z fasoli wlej do garnka i rozmieszaj z natką pietruszki i ketchupem.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokrój w kostkę.

Krok 4

Do miski z sałatką dodaj fasolkę, kukurydzę, paprykę i cebulę.

Krok 5

Sałatkę zalej wcześniej przygotowanym sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Letnia sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej