Sałatka z czerwoną fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z czerwoną fasolką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.3 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj i porwij w paski.

Krok 2

Wodę z fasoli wlej do garnka i rozmieszaj z natką pietruszki i ketchupem.

Krok 3

Paprykę i cebulę pokrój w kostkę.

Krok 4

Do miski z sałatką dodaj fasolkę, kukurydzę, paprykę i cebulę.

Krok 5

Sałatkę zalej wcześniej przygotowanym sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej