Sałatka z krewetek i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź, sparz we wrzątku u schłodź. Pokrój je na mniejsze części.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu pokrój je w kostkę. fasolę przecedź i przepłucz ją. Pomidory pokrój w kostkę.

Krok 3

Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr połącz z jogurtem.Gotowym sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj ją.

Krok 4

Sałatkę wyłóż na liście sałaty i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z krewetekSałatka z krewetek

Proponujemy przepis na smaczną sałatkę, która przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom owoców morza. Jej bazę stanowią krewetki (można użyć mrożonych), które podaje się z dodatkiem gotowanych jajek, sałaty, pomidorów i czerwonej fasoli. Smak całości dopełnia jogurtowo-czosnkowy sos. Sałatkę z krewetek można posypać posiekaną natką pietruszki, koperkiem lub tymiankiem. Podaje się ją z grillowaną bagietką lub grzankami z innego rodzaju pieczywa. Potrawę można ozdobić plastrami cytryny lub pomidorkami koktajlowymi. Sprawdzi się szczególnie podczas przyjęć, serwowana w przezroczystych szklankach o dość grubych ściankach lub w kieliszkach na długiej nóżce. Ozdób ją wówczas cienkimi, wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego lub wykałaczką z nabitymi na nią zielonymi oliwkami. Sałatka zamieni się w ten sposób w rodzaj efektownej i wykwintnej przekąski, która wspaniale będzie prezentować się na stole. Przygotuj tę smaczną potrawę, korzystając z naszego przepisu i podawaj ją tak, jak lubisz najbardziej!