Sałatka z krewetek i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź, sparz we wrzątku u schłodź. Pokrój je na mniejsze części.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu pokrój je w kostkę. fasolę przecedź i przepłucz ją. Pomidory pokrój w kostkę.

Krok 3

Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr połącz z jogurtem.Gotowym sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj ją.

Krok 4

Sałatkę wyłóż na liście sałaty i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z krewetekSałatka z krewetek

Proponujemy przepis na smaczną sałatkę, która przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom owoców morza. Jej bazę stanowią krewetki (można użyć mrożonych), które podaje się z dodatkiem gotowanych jajek, sałaty, pomidorów i czerwonej fasoli. Smak całości dopełnia jogurtowo-czosnkowy sos. Sałatkę z krewetek można posypać posiekaną natką pietruszki, koperkiem lub tymiankiem. Podaje się ją z grillowaną bagietką lub grzankami z innego rodzaju pieczywa. Potrawę można ozdobić plastrami cytryny lub pomidorkami koktajlowymi. Sprawdzi się szczególnie podczas przyjęć, serwowana w przezroczystych szklankach o dość grubych ściankach lub w kieliszkach na długiej nóżce. Ozdób ją wówczas cienkimi, wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego lub wykałaczką z nabitymi na nią zielonymi oliwkami. Sałatka zamieni się w ten sposób w rodzaj efektownej i wykwintnej przekąski, która wspaniale będzie prezentować się na stole. Przygotuj tę smaczną potrawę, korzystając z naszego przepisu i podawaj ją tak, jak lubisz najbardziej!