Składniki
200 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź, sparz we wrzątku u schłodź. Pokrój je na mniejsze części.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu pokrój je w kostkę. fasolę przecedź i przepłucz ją. Pomidory pokrój w kostkę.
Krok 3
Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr połącz z jogurtem.Gotowym sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj ją.
Krok 4
Sałatkę wyłóż na liście sałaty i posyp grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z krewetek
Proponujemy przepis na smaczną sałatkę, która przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom owoców morza. Jej bazę stanowią krewetki (można użyć mrożonych), które podaje się z dodatkiem gotowanych jajek, sałaty, pomidorów i czerwonej fasoli. Smak całości dopełnia jogurtowo-czosnkowy sos. Sałatkę z krewetek można posypać posiekaną natką pietruszki, koperkiem lub tymiankiem. Podaje się ją z grillowaną bagietką lub grzankami z innego rodzaju pieczywa. Potrawę można ozdobić plastrami cytryny lub pomidorkami koktajlowymi. Sprawdzi się szczególnie podczas przyjęć, serwowana w przezroczystych szklankach o dość grubych ściankach lub w kieliszkach na długiej nóżce. Ozdób ją wówczas cienkimi, wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego lub wykałaczką z nabitymi na nią zielonymi oliwkami. Sałatka zamieni się w ten sposób w rodzaj efektownej i wykwintnej przekąski, która wspaniale będzie prezentować się na stole. Przygotuj tę smaczną potrawę, korzystając z naszego przepisu i podawaj ją tak, jak lubisz najbardziej!