Sałatka z krewetek i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z krewetek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź, sparz we wrzątku u schłodź. Pokrój je na mniejsze części.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu pokrój je w kostkę. fasolę przecedź i przepłucz ją. Pomidory pokrój w kostkę.

Krok 3

Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr połącz z jogurtem.Gotowym sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj ją.

Krok 4

Sałatkę wyłóż na liście sałaty i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z krewetekSałatka z krewetek

Proponujemy przepis na smaczną sałatkę, która przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom owoców morza. Jej bazę stanowią krewetki (można użyć mrożonych), które podaje się z dodatkiem gotowanych jajek, sałaty, pomidorów i czerwonej fasoli. Smak całości dopełnia jogurtowo-czosnkowy sos. Sałatkę z krewetek można posypać posiekaną natką pietruszki, koperkiem lub tymiankiem. Podaje się ją z grillowaną bagietką lub grzankami z innego rodzaju pieczywa. Potrawę można ozdobić plastrami cytryny lub pomidorkami koktajlowymi. Sprawdzi się szczególnie podczas przyjęć, serwowana w przezroczystych szklankach o dość grubych ściankach lub w kieliszkach na długiej nóżce. Ozdób ją wówczas cienkimi, wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego lub wykałaczką z nabitymi na nią zielonymi oliwkami. Sałatka zamieni się w ten sposób w rodzaj efektownej i wykwintnej przekąski, która wspaniale będzie prezentować się na stole. Przygotuj tę smaczną potrawę, korzystając z naszego przepisu i podawaj ją tak, jak lubisz najbardziej!