
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
0.5 szklanki
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, obierz i zetrzyj marchewkę.
Krok 2
Pomidory pokrój w paseczki.
Krok 3
Z cykorii usuń gorzki środek, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
Następnie wymieszaj wszystkie składniki. Polej jogurtem i posyp rodzynkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej