Brukselka zapiekana w sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

65

437 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

606 osób wydrukowało

Pobierz pdf

781 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

100 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę ugotuj na półmiękko w osolonym wrzątku. Natkę pietruszki posiekaj.

Brukselka zapiekana w sosie - Krok 1

Krok 2

Fix wymieszaj ze śmietaną.Brukselkę przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i oprószonego bułką tartą.

Brukselka zapiekana w sosie - Krok 2

Krok 3

Zalej białym sosem i na górę zetrzyj ser. Zapiecz w piekarniku przez 15 minut.

Brukselka zapiekana w sosie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej