Brukselka zapiekana w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka zapiekana w sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

70

454 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

669 osób wydrukowało

Pobierz pdf

917 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

100 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę ugotuj na półmiękko w osolonym wrzątku. Natkę pietruszki posiekaj.

Brukselka zapiekana w sosie - Krok 1

Krok 2

Fix wymieszaj ze śmietaną.Brukselkę przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i oprószonego bułką tartą.

Brukselka zapiekana w sosie - Krok 2

Krok 3

Zalej białym sosem i na górę zetrzyj ser. Zapiecz w piekarniku przez 15 minut.

Brukselka zapiekana w sosie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej