Brukselka zapiekana w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka zapiekana w sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

68

451 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

657 osób wydrukowało

Pobierz pdf

893 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

100 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę ugotuj na półmiękko w osolonym wrzątku. Natkę pietruszki posiekaj.

Brukselka zapiekana w sosie - Krok 1

Krok 2

Fix wymieszaj ze śmietaną.Brukselkę przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i oprószonego bułką tartą.

Brukselka zapiekana w sosie - Krok 2

Krok 3

Zalej białym sosem i na górę zetrzyj ser. Zapiecz w piekarniku przez 15 minut.

Brukselka zapiekana w sosie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brukselka zapiekana w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej