
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 szczypty
3 szczypty
2 łyżki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj warzywa (oprócz buraka i marchewki) na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Użyj miksera do warzyw w przypadku marczewki i buraka. Opcjonalnie mogą być również wszystkie warzywa starte na tarce. Z użyciem miksera do warzyw sałatka jest smaczniejsza.
Krok 3
Posiekaj koperek i szczypiorek.
Krok 4
Dodaj jogurt, oliwę z oliwek, sok z cytryny, pierprz i sól.
Krok 5
Połącz wszystkie składniki i wymieszaj. Gotowe! Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej