
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 szczypty
3 szczypty
2 łyżki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj warzywa (oprócz buraka i marchewki) na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Użyj miksera do warzyw w przypadku marczewki i buraka. Opcjonalnie mogą być również wszystkie warzywa starte na tarce. Z użyciem miksera do warzyw sałatka jest smaczniejsza.
Krok 3
Posiekaj koperek i szczypiorek.
Krok 4
Dodaj jogurt, oliwę z oliwek, sok z cytryny, pierprz i sól.
Krok 5
Połącz wszystkie składniki i wymieszaj. Gotowe! Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej