
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Stwórz aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody Połącz ją z mięsem mielonym.

Krok 2
Dodaj jajko i wyrabiaj masę. Następnie uformuj małe kotleciki, obtocz je w bułce tartej i usmaż aż będą rumiane i usmażone.

Krok 3
Z ugotowanych ziemniaków przygotuj puree.

Krok 4
Przygotuj surówkę - marchewkę oraz jabłko zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 5
Na środku talerza połóż łyżką ziemniaczanego puree. Powyżej ułóż mini kotleciki, a poniżej surówkę tworząc uśmiech.


Dobra rada:
Do smażenia kotlecików możesz użyć oleju roślinnego. Do surówki możesz dodać również jedną pomarańczę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mini kotleciki dla dzieci
Przygotowanie menu i ciekawego obiadu dla najmłodszych krytyków kulinarnych często bywa nie lada wyzwaniem. Aby sprostać ich oczekiwaniom, zaserwuj mini kotlety mielone, które nie tylko doskonale smakują, ale także zachęcająco prezentują się na talerzu. Nie czekaj i już teraz przygotuj naszą recepturę dla najmłodszych członków Twojej rodziny.
Dla kogo?
Kotlety mielone dla dzieci to szybkie danie, które spełni oczekiwania najmłodszych. Przyrządzisz je w 15 minut i równie szybko mięso zniknie z talerzy. Ułóż je w ciekawy sposób, np. w kształcie minki, a od razu przykujesz uwagę dzieci. Uśmiech i dobra zabawa przy jedzeniu – gwarantowane!
Na jaką okazję?
Kotleciki mielone dla dzieci sprawdzą się jako codzienny obiad. Możesz także przygotować ich większą ilość i odgrzewać na patelni lub w mikrofalówce. Tak smacznie i prosto chyba jeszcze nie było. Przekonaj się o tym, przygotowując naszą recepturę przy najbliższej okazji.
Czy wiesz, że?
Kotleciki dla dzieci powinny mieć odpowiedni kształt, najlepiej owalny. Stwórz aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilości wody. Połącz ją z mięsem mielonym. Całą recepturę, listę składników i nasze wskazówki znajdziesz powyżej. To jak, kiedy rozpoczynasz przygotowania?
Dla urozmaicenia:
Kotlety dla dzieci doskonale smakują w połączeniu z puree ziemniaczanym oraz surówką z marchewki. Jeżeli jednak Twoi najmłodsi członkowie rodziny przepadają za innymi dodatkami, to śmiało możesz je dodać. Później napisz nam w komentarzu, czy danie zostanie w Waszym menu na dłużej.




































