Mini kotleciki dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini kotleciki dla dzieci

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

77 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz aromatyczną pastę rozpuszczając kostkę Knorr w niewielkiej ilość wody Połącz ją z mięsem mielonym.

Mini kotleciki dla dzieci  - Krok 1

Krok 2

Dodaj jajko i wyrabiaj masę. Następnie uformuj małe kotleciki, obtocz je w bułce tartej i usmaż aż będą rumiane i usmażone.

Mini kotleciki dla dzieci  - Krok 2

Krok 3

Z ugotowanych ziemniaków przygotuj puree.

Mini kotleciki dla dzieci  - Krok 3

Krok 4

Przygotuj surówkę - marchewkę oraz jabłko zetrzyj na drobnej tarce.

Mini kotleciki dla dzieci  - Krok 4

Krok 5

Na środku talerza połóż łyżką ziemniaczanego puree. Powyżej ułóż mini kotleciki, a poniżej surówkę tworząc uśmiech.

Mini kotleciki dla dzieci  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do smażenia kotlecików możesz użyć oleju roślinnego. Do surówki możesz dodać również jedną pomarańczę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini kotleciki dla dzieci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini kotleciki dla dzieci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini kotleciki dla dzieci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini kotleciki dla dzieci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini kotleciki dla dzieci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini kotleciki dla dzieci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini kotleciki dla dzieci  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini kotleciki dla dzieci  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej