Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1. Indyka umyj, osusz, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2. Orzechy zmiksuj pulsacyjnie, aby za mocno ich nie rozdrobnić – mają pozostać niewielkie kawałki orzechów.
Krok 3
3. Roztrzep jajko, obtocz mięso w jajku, a następnie w orzechach.
Krok 4
4. Cukinię i paprykę pokrój według własnych preferencji. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 1 łyżkę oleju Rapso i wymieszaj.
Krok 5
5. Groszek cukrowy połącz z pokrojonym w kostkę czosnkiem oraz z 1/3 łyżeczki startej skórki z cytryny. Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny, sól, pieprz oraz 2 łyżki oleju Rapso. Całość wymieszaj.
Krok 6
6. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju i lekko rozgrzej. Smaż mięso na małym ogniu do uzyskania lekko rumianego koloru z obu stron, w ten sposób mięso się upiecze, a orzechy się nie przypalą.
Krok 7
7. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją olejem i grilluj warzywa z obu stron (cukinię, paprykę oraz szparagi).
Krok 8
8. Mięso podawaj z sałatką z groszku, pomidorem oraz grillowanymi łyżki oleju i rozgrzej lekko.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej