Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami

Autor: FlyPR Fehler

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Indyka umyj, osusz, dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

2. Orzechy zmiksuj pulsacyjnie, aby za mocno ich nie rozdrobnić – mają pozostać niewielkie kawałki orzechów.

Krok 3

3. Roztrzep jajko, obtocz mięso w jajku, a następnie w orzechach.

Krok 4

4. Cukinię i paprykę pokrój według własnych preferencji. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 1 łyżkę oleju Rapso i wymieszaj.

Krok 5

5. Groszek cukrowy połącz z pokrojonym w kostkę czosnkiem oraz z 1/3 łyżeczki startej skórki z cytryny. Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny, sól, pieprz oraz 2 łyżki oleju Rapso. Całość wymieszaj.

Krok 6

6. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju i lekko rozgrzej. Smaż mięso na małym ogniu do uzyskania lekko rumianego koloru z obu stron, w ten sposób mięso się upiecze, a orzechy się nie przypalą.

Krok 7

7. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją olejem i grilluj warzywa z obu stron (cukinię, paprykę oraz szparagi).

Krok 8

8. Mięso podawaj z sałatką z groszku, pomidorem oraz grillowanymi łyżki oleju i rozgrzej lekko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej