Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami

Autor: FlyPR Fehler

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Indyka umyj, osusz, dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

2. Orzechy zmiksuj pulsacyjnie, aby za mocno ich nie rozdrobnić – mają pozostać niewielkie kawałki orzechów.

Krok 3

3. Roztrzep jajko, obtocz mięso w jajku, a następnie w orzechach.

Krok 4

4. Cukinię i paprykę pokrój według własnych preferencji. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 1 łyżkę oleju Rapso i wymieszaj.

Krok 5

5. Groszek cukrowy połącz z pokrojonym w kostkę czosnkiem oraz z 1/3 łyżeczki startej skórki z cytryny. Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny, sól, pieprz oraz 2 łyżki oleju Rapso. Całość wymieszaj.

Krok 6

6. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju i lekko rozgrzej. Smaż mięso na małym ogniu do uzyskania lekko rumianego koloru z obu stron, w ten sposób mięso się upiecze, a orzechy się nie przypalą.

Krok 7

7. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją olejem i grilluj warzywa z obu stron (cukinię, paprykę oraz szparagi).

Krok 8

8. Mięso podawaj z sałatką z groszku, pomidorem oraz grillowanymi łyżki oleju i rozgrzej lekko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony z indyka w panierce z orzechów nerkowca i grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej