Indyk duszony z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Indyk duszony z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Schab á la Stroganoff z 300 ml zimnej wody i dodaj do mięsa.

Krok 4

Przypraw całość szczyptą curry, wymieszaj i gotuj przez 8 minut. Podawaj danie z ryżem lub ziemniakami.

Krok 2

Obierz jabłko, pokrój w ćwiartki, następnie w plastry i dodaj do mięsa. Wlej pół szklanki białego wina i duś ok. 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej