Indyk duszony z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk duszony z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Schab á la Stroganoff z 300 ml zimnej wody i dodaj do mięsa.

Krok 4

Przypraw całość szczyptą curry, wymieszaj i gotuj przez 8 minut. Podawaj danie z ryżem lub ziemniakami.

Krok 2

Obierz jabłko, pokrój w ćwiartki, następnie w plastry i dodaj do mięsa. Wlej pół szklanki białego wina i duś ok. 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej