Indyk duszony z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk duszony z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Schab á la Stroganoff z 300 ml zimnej wody i dodaj do mięsa.

Krok 4

Przypraw całość szczyptą curry, wymieszaj i gotuj przez 8 minut. Podawaj danie z ryżem lub ziemniakami.

Krok 2

Obierz jabłko, pokrój w ćwiartki, następnie w plastry i dodaj do mięsa. Wlej pół szklanki białego wina i duś ok. 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej