
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w paski i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Obierz jabłko, pokrój w ćwiartki, następnie w plastry i dodaj do mięsa. Wlej pół szklanki białego wina i duś ok. 5 minut.
Krok 3
Rozmieszaj Fix Schab á la Stroganoff z 300 ml zimnej wody i dodaj do mięsa.
Krok 4
Przypraw całość szczyptą curry, wymieszaj i gotuj przez 8 minut. Podawaj danie z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej