Filet z indyka duszony z jabłkami - przepis | Przepisy.pl pixel

Indyk duszony z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Obierz jabłko, pokrój w ćwiartki, następnie w plastry i dodaj do mięsa. Wlej pół szklanki białego wina i duś ok. 5 minut.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Schab á la Stroganoff z 300 ml zimnej wody i dodaj do mięsa.

Krok 4

Przypraw całość szczyptą curry, wymieszaj i gotuj przez 8 minut. Podawaj danie z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej