Indyk duszony z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk duszony z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Schab á la Stroganoff z 300 ml zimnej wody i dodaj do mięsa.

Krok 4

Przypraw całość szczyptą curry, wymieszaj i gotuj przez 8 minut. Podawaj danie z ryżem lub ziemniakami.

Krok 2

Obierz jabłko, pokrój w ćwiartki, następnie w plastry i dodaj do mięsa. Wlej pół szklanki białego wina i duś ok. 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk duszony z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej