
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
300 mililitrów
0.5 pęczka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka pokrój w mniejsze kawałki i odstaw na bok.

Krok 2
W rondlu podsmaż posiekaną cebulę na złoty kolor.

Krok 3
Dodaj warzywa. Całość zalej śmietanką i zagotuj.

Krok 4
Do sosu dodaj kawałki indyka.

Krok 5
Sos Knorr połącz z 200 ml wody i wlej do potrawy. Dokładnie wymieszaj i gotuj około 10 minut. Danie podawaj z ryżem lub ziemniakami, posypane posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Indyk w śmietanie
Tu liczy się prostota i odpowiednia kompozycja aromatycznych przypraw. Kilka prostych składników, a powstaje soczysty indyk w śmietanie, który z pewnością podbije podniebienia twoje i twoich najbliższych. Co trzeba zrobić, by rozkoszować się tą potrawą? Na początku w rondlu zeszklij cebulkę i dodaj swoją ulubioną mieszankę mrożonych warzyw. Jeżeli chcesz, możesz użyć także świeżej kompozycji plastrów ziemniaków, marchwi i zielonego groszku. Wszystkie warzywa duś razem przez chwilę, a następnie zalej śmietaną. Teraz czas na gwóźdź programu, czyli mięso z indyka. Pokrój je w kawałki średniej wielkości, a następnie wsyp do rondla z warzywami i kremowym sosem. Aby podkreślić smak potrawy dodaj kremowy sos pieczarkowy z cebulką Knorr. Gotowego indyka w śmietanie podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami, posypane posiekaną natką pietruszki.