Indyk w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w śmietanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

256 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

413 osób wydrukowało

Pobierz pdf

618 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

300 mililitrów

0.5 pęczka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój w mniejsze kawałki i odstaw na bok.

Indyk w śmietanie  - Krok 1

Krok 2

W rondlu podsmaż posiekaną cebulę na złoty kolor.

Indyk w śmietanie  - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa. Całość zalej śmietanką i zagotuj.

Indyk w śmietanie  - Krok 3

Krok 4

Do sosu dodaj kawałki indyka.

Indyk w śmietanie  - Krok 4

Krok 5

Sos Knorr połącz z 200 ml wody i wlej do potrawy. Dokładnie wymieszaj i gotuj około 10 minut. Danie podawaj z ryżem lub ziemniakami, posypane posiekaną natką pietruszki.

Indyk w śmietanie  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyk w śmietanie Indyk w śmietanie

Tu liczy się prostota i odpowiednia kompozycja aromatycznych przypraw. Kilka prostych składników, a powstaje soczysty indyk w śmietanie, który z pewnością podbije podniebienia twoje i twoich najbliższych. Co trzeba zrobić, by rozkoszować się tą potrawą? Na początku w rondlu zeszklij cebulkę i dodaj swoją ulubioną mieszankę mrożonych warzyw. Jeżeli chcesz, możesz użyć także świeżej kompozycji plastrów ziemniaków, marchwi i zielonego groszku. Wszystkie warzywa duś razem przez chwilę, a następnie zalej śmietaną. Teraz czas na gwóźdź programu, czyli mięso z indyka. Pokrój je w kawałki średniej wielkości, a następnie wsyp do rondla z warzywami i kremowym sosem. Aby podkreślić smak potrawy dodaj kremowy sos pieczarkowy z cebulką Knorr. Gotowego indyka w śmietanie podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami, posypane posiekaną natką pietruszki.