PRZEPISY.PL

Kilka prostych składników: pierś z indyka, mieszanka warzyw w kremowym sosie pieczarkowym – to przepis na pyszne danie obiadowe lub kolacyjne dla całej rodziny.

Indyk w śmietanie  - autor: przepisy.pl

Indyk w śmietanie

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
96
osób dodało do Mniamlisty
96
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • margaryna2 łyżki
  • śmietana300 ml
  • natka pietruszki0.5 pęczka
  • woda200 ml
Indyk w śmietanie  – krok 1

Krok 1

Indyka pokrój w mniejsze kawałki i odstaw na bok.
Indyk w śmietanie  – krok 2

Krok 2

W rondlu podsmaż posiekaną cebulę na złoty kolor.
Indyk w śmietanie  – krok 3

Krok 3

Dodaj warzywa. Całość zalej śmietanką i zagotuj.
Indyk w śmietanie  – krok 4

Krok 4

Do sosu dodaj kawałki indyka.
Indyk w śmietanie  – krok 5

Krok 5

Sos Knorr połącz z 200 ml wody i wlej do potrawy. Dokładnie wymieszaj i gotuj około 10 minut. Danie podawaj z ryżem lub ziemniakami, posypane posiekaną natką pietruszki.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos pieczarkowy ze śmietanką KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

267
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
178
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
58
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
200
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe