
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
500 gramów
2 sztuki
150 mililitrów
100 gramów
1 pęczek
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój udziec z indyka w dużą kostkę około 2 centymetrową. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Krok 2
Pokrój pieczarki w ćwiartki, cebule w piórka, suszone pomidory posiekaj.

Krok 3
Smaż w dużym garnku cebule i pieczarki do momentu, kiedy nabiorą rumianego koloru. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 4
Usmaż na tym samym tłuszczu mięso. Po chwili dodaj warzywa. Wlej wodę i duś przez około 10 minut.

Krok 5
Rozprowadź Sos borowikowy Knorr w śmietanie i całość dodaj do mięsa. Duś jeszcze przez kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy, a sos zgęstnieje.

Krok 6
Dopraw potrawę suszonymi pomidorami i posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Indyk a’ la Zurich
Indyk à la Zurich to smaczna potrawa, którą z powodzeniem możesz podać na świąteczny obiad lub kolację. Aby przyrządzić to danie, na początek przygotuj mięso, najlepiej udziec z indyka. Umyj je i osusz dokładnie za pomocą papierowego ręcznika. Następnie obtocz je w gotowej przyprawie do kurczaka, która nada potrawie intensywnego ziołowego aromatu. Jeśli lubisz jeszcze bardziej wyraziste połączenia, zetrzyj dodatkowo korzeń imbiru, dzięki któremu danie będzie pikantniejsze. Oprócz wymienionych w przepisie warzyw dodaj opcjonalnie pora, a potrawa będzie jeszcze smaczniejsza. Gotuj cebulę i pieczarki do czasu, aż nabiorą rumianego koloru. Mieszaj wszystkie składniki wraz z sosem borowikowym do momentu uzyskania spójnej, gęstej konsystencji. Na koniec posyp całość posiekaną natką pietruszki i suszonymi pomidorami. Serwuj z purée ziemniaczanym lub z kalarepy. Zainspiruj się tym przepisem na indyka à la Zurich i koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego!


































