Składniki
400 gramów
1 opakowanie
500 gramów
2 sztuki
150 mililitrów
100 gramów
1 pęczek
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój udziec z indyka w dużą kostkę około 2 centymetrową. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na co najmniej 2 godziny.
Krok 2
Pokrój pieczarki w ćwiartki, cebule w piórka, suszone pomidory posiekaj.
Krok 3
Smaż w dużym garnku cebule i pieczarki do momentu, kiedy nabiorą rumianego koloru. Odstaw do przestygnięcia.
Krok 4
Usmaż na tym samym tłuszczu mięso. Po chwili dodaj warzywa. Wlej wodę i duś przez około 10 minut.
Krok 5
Rozprowadź Sos borowikowy Knorr w śmietanie i całość dodaj do mięsa. Duś jeszcze przez kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy, a sos zgęstnieje.
Krok 6
Dopraw potrawę suszonymi pomidorami i posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Indyk a’ la Zurich
Indyk à la Zurich to smaczna potrawa, którą z powodzeniem możesz podać na świąteczny obiad lub kolację. Aby przyrządzić to danie, na początek przygotuj mięso, najlepiej udziec z indyka. Umyj je i osusz dokładnie za pomocą papierowego ręcznika. Następnie obtocz je w gotowej przyprawie do kurczaka, która nada potrawie intensywnego ziołowego aromatu. Jeśli lubisz jeszcze bardziej wyraziste połączenia, zetrzyj dodatkowo korzeń imbiru, dzięki któremu danie będzie pikantniejsze. Oprócz wymienionych w przepisie warzyw dodaj opcjonalnie pora, a potrawa będzie jeszcze smaczniejsza. Gotuj cebulę i pieczarki do czasu, aż nabiorą rumianego koloru. Mieszaj wszystkie składniki wraz z sosem borowikowym do momentu uzyskania spójnej, gęstej konsystencji. Na koniec posyp całość posiekaną natką pietruszki i suszonymi pomidorami. Serwuj z purée ziemniaczanym lub z kalarepy. Zainspiruj się tym przepisem na indyka à la Zurich i koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego!