Indyk a’ la Zurich przepis – Zobacz na przepisy.pl

Indyk a’ la Zurich

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

438 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

830 osób wydrukowało

Pobierz pdf

746 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

150 mililitrów

100 gramów

1 pęczek

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój udziec z indyka w dużą kostkę około 2 centymetrową. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki w ćwiartki, cebule w piórka, suszone pomidory posiekaj.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 2

Krok 3

Smaż w dużym garnku cebule i pieczarki do momentu, kiedy nabiorą rumianego koloru. Odstaw do przestygnięcia.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 3

Krok 4

Usmaż na tym samym tłuszczu mięso. Po chwili dodaj warzywa. Wlej wodę i duś przez około 10 minut.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 4

Krok 5

Rozprowadź Sos borowikowy Knorr w śmietanie i całość dodaj do mięsa. Duś jeszcze przez kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy, a sos zgęstnieje.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 5

Krok 6

Dopraw potrawę suszonymi pomidorami i posiekaną natką pietruszki.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Niemanowska

    Barbara Niemanowska , 27.10.2016

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Indyk w śmietanie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyk a’ la Zurich Indyk a’ la Zurich

Indyk à la Zurich to smaczna potrawa, którą z powodzeniem możesz podać na świąteczny obiad lub kolację. Aby przyrządzić to danie, na początek przygotuj mięso, najlepiej udziec z indyka. Umyj je i osusz dokładnie za pomocą papierowego ręcznika. Następnie obtocz je w gotowej przyprawie do kurczaka, która nada potrawie intensywnego ziołowego aromatu. Jeśli lubisz jeszcze bardziej wyraziste połączenia, zetrzyj dodatkowo korzeń imbiru, dzięki któremu danie będzie pikantniejsze. Oprócz wymienionych w przepisie warzyw dodaj opcjonalnie pora, a potrawa będzie jeszcze smaczniejsza. Gotuj cebulę i pieczarki do czasu, aż nabiorą rumianego koloru. Mieszaj wszystkie składniki wraz z sosem borowikowym do momentu uzyskania spójnej, gęstej konsystencji. Na koniec posyp całość posiekaną natką pietruszki i suszonymi pomidorami. Serwuj z purée ziemniaczanym lub z kalarepy. Zainspiruj się tym przepisem na indyka à la Zurich i koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego!