Indyk a’ la Zurich przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk a’ la Zurich

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1013 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1060 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

500 gramów

2 sztuki

150 mililitrów

100 gramów

1 pęczek

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój udziec z indyka w dużą kostkę około 2 centymetrową. Zamarynuj w przyprawie Knorr i odstaw na co najmniej 2 godziny.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 1

Krok 2

Pokrój pieczarki w ćwiartki, cebule w piórka, suszone pomidory posiekaj.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 2

Krok 3

Smaż w dużym garnku cebule i pieczarki do momentu, kiedy nabiorą rumianego koloru. Odstaw do przestygnięcia.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 3

Krok 4

Usmaż na tym samym tłuszczu mięso. Po chwili dodaj warzywa. Wlej wodę i duś przez około 10 minut.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 4

Krok 5

Rozprowadź Sos borowikowy Knorr w śmietanie i całość dodaj do mięsa. Duś jeszcze przez kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy, a sos zgęstnieje.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 5

Krok 6

Dopraw potrawę suszonymi pomidorami i posiekaną natką pietruszki.

Indyk a’ la Zurich  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Niemanowska

    Barbara Niemanowska , 27.10.2016

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk a’ la Zurich  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyk a’ la Zurich Indyk a’ la Zurich

Indyk à la Zurich to smaczna potrawa, którą z powodzeniem możesz podać na świąteczny obiad lub kolację. Aby przyrządzić to danie, na początek przygotuj mięso, najlepiej udziec z indyka. Umyj je i osusz dokładnie za pomocą papierowego ręcznika. Następnie obtocz je w gotowej przyprawie do kurczaka, która nada potrawie intensywnego ziołowego aromatu. Jeśli lubisz jeszcze bardziej wyraziste połączenia, zetrzyj dodatkowo korzeń imbiru, dzięki któremu danie będzie pikantniejsze. Oprócz wymienionych w przepisie warzyw dodaj opcjonalnie pora, a potrawa będzie jeszcze smaczniejsza. Gotuj cebulę i pieczarki do czasu, aż nabiorą rumianego koloru. Mieszaj wszystkie składniki wraz z sosem borowikowym do momentu uzyskania spójnej, gęstej konsystencji. Na koniec posyp całość posiekaną natką pietruszki i suszonymi pomidorami. Serwuj z purée ziemniaczanym lub z kalarepy. Zainspiruj się tym przepisem na indyka à la Zurich i koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego!