Makaron z chorizo i papryką i suszonymi pomidorami | Przepisy.pl pixel

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
307 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

5 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, a następnie odcedź. Fix Knorr rozmieszaj z bulionem oraz śmietaną.

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w cienkie krążki i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Czosnek posiekaj drobno i dodaj do kiełbasy.

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - Krok 2

Krok 3

Cebulę, paprykę oraz pomidory pokrój w cienkie paski, przełóż je na patelnię i smaż razem z chorizo. Dodaj również pieczarki pokrojone w ósemki.

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - Krok 3

Krok 4

Przygotowany Fix wlej na patelnię z kiełbasą i warzywami. Całość doprowadź do wrzenia.

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - Krok 4

Krok 5

Następnie wsyp ugotowany makaron. Wszystkie składniki wymieszaj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i paprykąŚwiderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką

Makaron ugotuj al dente, a następnie odcedź. Fix Knorr rozmieszaj z bulionem oraz śmietaną.