Makaron z chorizo i papryką i suszonymi pomidorami | Przepisy.pl pixel

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
307 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

5 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, a następnie odcedź. Fix Knorr rozmieszaj z bulionem oraz śmietaną.

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę pokrój w cienkie krążki i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Czosnek posiekaj drobno i dodaj do kiełbasy.

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - Krok 2

Krok 3

Cebulę, paprykę oraz pomidory pokrój w cienkie paski, przełóż je na patelnię i smaż razem z chorizo. Dodaj również pieczarki pokrojone w ósemki.

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - Krok 3

Krok 4

Przygotowany Fix wlej na patelnię z kiełbasą i warzywami. Całość doprowadź do wrzenia.

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - Krok 4

Krok 5

Następnie wsyp ugotowany makaron. Wszystkie składniki wymieszaj, następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 3 minuty. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.

Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki z chorizo, suszonymi pomidorami i paprykąŚwiderki z chorizo, suszonymi pomidorami i papryką

Makaron ugotuj al dente, a następnie odcedź. Fix Knorr rozmieszaj z bulionem oraz śmietaną.