Sałatka z makaronem z zupki chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem z zupki chińskiej

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w kostkę. Przełóż pokrojone pomidory i ogórki do miski. Odcedz kukurydzę, dodaj do miski. Obierz pół cebulę, pokrój (jeżeli nie lubisz cebuli możesz ją zastąpąpić pęczkiem szczypiorku), dodaj do miski. Dodaj pokruszony makaron, przypraw sypką przyprąwą z zupek chińskich. Przypraw jeszcze solą i pieprzę według uznania. Wymieszaj. Dodaj 3 łyżki majonezu najlepiej Kieleckiego. Wymieszaj, odłuż aż makaron zmięknie. Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej