Sałatka z makaronem z zupki chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem z zupki chińskiej

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w kostkę. Przełóż pokrojone pomidory i ogórki do miski. Odcedz kukurydzę, dodaj do miski. Obierz pół cebulę, pokrój (jeżeli nie lubisz cebuli możesz ją zastąpąpić pęczkiem szczypiorku), dodaj do miski. Dodaj pokruszony makaron, przypraw sypką przyprąwą z zupek chińskich. Przypraw jeszcze solą i pieprzę według uznania. Wymieszaj. Dodaj 3 łyżki majonezu najlepiej Kieleckiego. Wymieszaj, odłuż aż makaron zmięknie. Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej