Sałatka z makaronem z zupki chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem z zupki chińskiej

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w kostkę. Przełóż pokrojone pomidory i ogórki do miski. Odcedz kukurydzę, dodaj do miski. Obierz pół cebulę, pokrój (jeżeli nie lubisz cebuli możesz ją zastąpąpić pęczkiem szczypiorku), dodaj do miski. Dodaj pokruszony makaron, przypraw sypką przyprąwą z zupek chińskich. Przypraw jeszcze solą i pieprzę według uznania. Wymieszaj. Dodaj 3 łyżki majonezu najlepiej Kieleckiego. Wymieszaj, odłuż aż makaron zmięknie. Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej