
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w kostkę. Przełóż pokrojone pomidory i ogórki do miski. Odcedz kukurydzę, dodaj do miski. Obierz pół cebulę, pokrój (jeżeli nie lubisz cebuli możesz ją zastąpąpić pęczkiem szczypiorku), dodaj do miski. Dodaj pokruszony makaron, przypraw sypką przyprąwą z zupek chińskich. Przypraw jeszcze solą i pieprzę według uznania. Wymieszaj. Dodaj 3 łyżki majonezu najlepiej Kieleckiego. Wymieszaj, odłuż aż makaron zmięknie. Smacznego ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej