Sałatka z makaronem z zupki chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem z zupki chińskiej

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w kostkę. Przełóż pokrojone pomidory i ogórki do miski. Odcedz kukurydzę, dodaj do miski. Obierz pół cebulę, pokrój (jeżeli nie lubisz cebuli możesz ją zastąpąpić pęczkiem szczypiorku), dodaj do miski. Dodaj pokruszony makaron, przypraw sypką przyprąwą z zupek chińskich. Przypraw jeszcze solą i pieprzę według uznania. Wymieszaj. Dodaj 3 łyżki majonezu najlepiej Kieleckiego. Wymieszaj, odłuż aż makaron zmięknie. Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej