Sałatka z makaronem z zupki chińskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem z zupki chińskiej

Autor: Amanda24

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w kostkę. Przełóż pokrojone pomidory i ogórki do miski. Odcedz kukurydzę, dodaj do miski. Obierz pół cebulę, pokrój (jeżeli nie lubisz cebuli możesz ją zastąpąpić pęczkiem szczypiorku), dodaj do miski. Dodaj pokruszony makaron, przypraw sypką przyprąwą z zupek chińskich. Przypraw jeszcze solą i pieprzę według uznania. Wymieszaj. Dodaj 3 łyżki majonezu najlepiej Kieleckiego. Wymieszaj, odłuż aż makaron zmięknie. Smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem z zupki chińskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej