Frytki ziołowe - z ziołami: przepis domowy | Przepisy.pl pixel

Frytki ziołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
354 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ze skórką pokrój w paski o grubości około 1 cm.

Frytki ziołowe - Krok 1

Krok 2

Smaż frytki na złocisty kolor w głębokim, mocno rozgrzanym oleju, a następnie odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Frytki ziołowe - Krok 2

Krok 3

W miseczce wymieszaj zioła. Dopraw gotowe frytki Delikatem Knorr i miksem ziół.

Frytki ziołowe - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 24.06.2021

    TAK. Niejedna frytka z dipem ziołowym bardzo mi smakuje. Mielony twaróg, ser pleśniowy, jogurt naturalny, 2 łyżki posiekanych ziół (np. szczypiorku, koperku, natki pietruszki) i sok z cytryny - w duecie obejmuje. Składniki ochoczo miksuję i niczym na włoskich wakacjach się czuję…

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK! Nic dodać, nic ująć - nie ma co gadać !!!! Frytasy stygną więc trzeba zajadać!!!!! :D Czasem trzeba dietę odpuścić i paluszki sobie trochę potłuścić :) SMACZNEGO !!! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 13.06.2021

    TAK. Moje frytki będą z piekarnika, gdyż jestem na diecie - takie fryteczki będę z chęcią zajadała w lecie. Doprawię oregano, bazylią, majerankiem, papryką słodką, pietruszką - z pewnością to danie zasmakuje wszystkim brzuszkom!  Skropię olejem i niech się piecze, a ja w tym czasie będę oglądała w tv mecze. Podam z sosem czosnkowym i będę mogła się pochwalić daniem gotowym! 

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Daniel Górski

    Piotr Daniel Górski , 21.03.2018

    Jeśli wzywacie pamięć to te wasze nie mają nic wspólnego ! Mama, osobliwie w stanie wojennym bo oleju można było użyć wielokrotnie jak się go już ZDOBYŁO, gotowała chwilkę plasterki 2-3 milimetrowe ziemniaków i dopiero obsuszone w sciereczce dawała do gotującego się oleju. Kto lubił posypywał utartym w dłoniach majerankiem, CUKREM , pieprzem, koncentratem pomidorowym z cukrem i octem czy utartym drobno serem. To były frytki - o krajanych w słupki jeszcze nikt nie słyszał

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Frytki ziołoweFrytki ziołowe

Ziemniaki ze skórką pokrój w paski o grubości około 1 cm.