Frytki ziołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki ziołowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

227 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ze skórką pokrój w paski o grubości około 1 cm.

Frytki ziołowe - Krok 1

Krok 2

Smaż frytki na złocisty kolor w głębokim, mocno rozgrzanym oleju, a następnie odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Frytki ziołowe - Krok 2

Krok 3

W miseczce wymieszaj zioła. Dopraw gotowe frytki Delikatem Knorr i miksem ziół.

Frytki ziołowe - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 24.06.2021

    TAK. Niejedna frytka z dipem ziołowym bardzo mi smakuje. Mielony twaróg, ser pleśniowy, jogurt naturalny, 2 łyżki posiekanych ziół (np. szczypiorku, koperku, natki pietruszki) i sok z cytryny - w duecie obejmuje. Składniki ochoczo miksuję i niczym na włoskich wakacjach się czuję…

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK! Nic dodać, nic ująć - nie ma co gadać !!!! Frytasy stygną więc trzeba zajadać!!!!! :D Czasem trzeba dietę odpuścić i paluszki sobie trochę potłuścić :) SMACZNEGO !!! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 13.06.2021

    TAK. Moje frytki będą z piekarnika, gdyż jestem na diecie - takie fryteczki będę z chęcią zajadała w lecie. Doprawię oregano, bazylią, majerankiem, papryką słodką, pietruszką - z pewnością to danie zasmakuje wszystkim brzuszkom!  Skropię olejem i niech się piecze, a ja w tym czasie będę oglądała w tv mecze. Podam z sosem czosnkowym i będę mogła się pochwalić daniem gotowym! 

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Daniel Górski

    Piotr Daniel Górski , 21.03.2018

    Jeśli wzywacie pamięć to te wasze nie mają nic wspólnego ! Mama, osobliwie w stanie wojennym bo oleju można było użyć wielokrotnie jak się go już ZDOBYŁO, gotowała chwilkę plasterki 2-3 milimetrowe ziemniaków i dopiero obsuszone w sciereczce dawała do gotującego się oleju. Kto lubił posypywał utartym w dłoniach majerankiem, CUKREM , pieprzem, koncentratem pomidorowym z cukrem i octem czy utartym drobno serem. To były frytki - o krajanych w słupki jeszcze nikt nie słyszał

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej