
Składniki
800 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ze skórką pokrój w paski o grubości około 1 cm.

Krok 2
Smaż frytki na złocisty kolor w głębokim, mocno rozgrzanym oleju, a następnie odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Krok 3
W miseczce wymieszaj zioła. Dopraw gotowe frytki Delikatem Knorr i miksem ziół.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej